ADVERTISEMENT

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες Κασσελάκη


Συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για το πόθεν έσχες του, ανέφερε αρχικά τα εξής, «Ασχολείται με αυτό η ΝΔ τη στιγμή που στη λαϊκή περιουσία, αποτυγχάνουμε να συγκλίνουμε με την ΕΕ επί δεκαετίες, τη στιγμή που η ΝΔ είναι το πιο υπερχρεωμένο κόμμα της ΕΕ με μη-δημόσιες οφειλές, τη στιγμή που χρεωκοπήσαμε λόγω αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και ανοσίας στο μαύρο χρήμα της πολιτικής».

 

«Η εταιρεία στην αλλοδαπή ήταν η μία και μοναδική παρατυπία μου την οποία παραδέχομαι, για την οποία δε ζητώ καμία ατιμωρησία του τύπου “αρχειοθέτηση της υπόθεσης” και η οποία δεν είχε καμία επίπτωση στον Έλληνα πολίτη. Κι αυτό παρότι ο νόμος είχε σκοπό να απαγορεύει την έξοδο μαύρου χρήματος από Ελλάδα προς εξωτερικό και όχι αντίστροφα την είσοδο λευκού χρήματος ομογενών όπως εγώ από το εξωτερικό προς την Ελλάδα. Η ΝΔ μάλιστα που έβαλε και ομογενείς στο ψηφοδέλτιό της έπρεπε να καταργήσει την διάταξη», παραδέχθηκε στη συνέχεια.

 

«Τα εισοδήματα τα οποία ανακοίνωσα είναι από μισθούς, και μπόνους που μου έδωσαν οι επενδυτές μου επειδή τους προκάλεσα κέρδη. Το ένα δάνειο είναι η υποθήκη του σπιτιού στη Νέα Υόρκη. Την πληρώνω νοικιάζοντάς το. Το άλλο είναι το φοιτητικό δάνειο του Τάηλερ. Από την άλλη ο πρωθυπουργός κρύβει τα Paradise papers, κρύβει το σπίτι του Βολταίρου, η Βουλή τον καλύπτει με αρχειοθέτηση της υπόθεσης, εν τω μεταξύ περνούν 4 εκλογικές αναμετρήσεις, και κλαψουρίζει ότι σπούδασε τα παιδιά του σε ακριβά πανεπιστήμια πουλώντας ακίνητα», ολοκλήρωσε την αναφορά του ο κ. Κασσελάκης, σχετικά με το πόθεν έσχες του.

ΝΔ: Ο Κασσελάκης συνεχίζει τις συνεντεύξεις-Τιτανικούς και το μπαράζ νέων ψεμάτων

Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει τις συνεντεύξεις-Τιτανικούς και το μπαράζ νέων ψεμάτων» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

«Απόψε (σσ.χθες) είπε στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι περιμένει να ανοίξει η πλατφόρμα για να υποβάλει κανονικό πόθεν έσχες, ενώ μπορεί κάλλιστα να υποβάλει αρχική δήλωση πόθεν έσχες και μέσω της υπάρχουσας εφαρμογής που λειτουργεί κανονικά. Κανείς δεν τον εμποδίζει! Ψεύδεται χυδαία και ασύστολα όταν χρησιμοποιεί ως δικαιολογία για μη υποβολή πόθεν έσχες το ότι δεν λειτουργεί ακόμα η νέα πλατφόρμα» αναφέρει.

Επίσης υπογραμμίζει ότι απόψε «είπε με στόμφο πως έχει έτοιμα όλα τα έγγραφα για να υποβάλει το πόθεν έσχες, ενώ μόλις χθες έλεγε στους ψηφοφόρους του στη Θεσσαλονίκη ότι περιμένει τα έγγραφα από το IRS».

Καταλήγοντας η ΝΔ τονίζει «δεν ξέρουμε πόσα ψέματα και πόση κοροϊδία χωράνε σε μία συνέντευξη του κ. Κασσελάκη. Το σίγουρο είναι ότι σε κάθε συνέντευξη σπάει τα ρεκόρ της προηγούμενης, αν καταφέρει να την ολοκληρώσει…»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ανοίξει η πλατφόρμα για τα πόθεν έσχες – Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσουν και οι δύο τα πόθεν έσχες τους για όλο το 2023

Απαντήσεις στις αιτιάσεις της κυβέρνησης και μερίδας των μέσων ενημέρωσης για τα περιουσιακά στοιχεία του Στέφανου Κασσελάκη και το πόθεν έσχες του, δίνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

  “Οι ισχυρισμοί ότι είναι ανοιχτή η πλατφόρμα των πόθεν έσχες για την αρχική δήλωση, άρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να την καταθέσει, που διακινούν ΜΜΕ φίλα προσκείμενα στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, είναι παραπλανητική”, αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση στη ανακοίνωσή της και ρωτά:  

“Πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να είχε καταθέσει τη δήλωση με στοιχεία ως τον Σεπτέμβριο, όταν δηλαδή ανέλαβε την προεδρία του κόμματος; Οι ίδιοι που διακινούν τα παραπάνω, θα είχαν ισχυριστεί πως ο Στ. Κασσελάκης ‘κρύβει τρεις μήνες’, αλλά και ‘κρύβει τον Τάιλερ, διότι ο γάμος έγινε Οκτώβριο’. Η κυβέρνηση της ΝΔ κρατά την πλατφόρμα για το έτος 2023 κλειστή. Και, την ίδια στιγμή, ζητά να καταθέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα μισά στοιχεία στην παλιά, ώστε να διακινεί ψέματα του είδους ‘τι κρύβει ο Κασσελάκης;”.

Ακολούθως κάνει λόγο για “κακοστημένα κολπάκια της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη” και προσθέτει:  

“Η μόνη απάντηση είναι: να δοθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν ολόκληρο το έτος 2023. Και αν στη ΝΔ δεν αρέσει το excel και θέλει επίσημα έγγραφα, προκαλούμε τον πρωθυπουργό να ανοίξει αύριο το πρωί την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Και κατόπιν, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσουν – και οι δύο – τα πόθεν έσχες τους για όλο το 2023. Όχι παιχνιδάκια με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του, κ. Μητσοτάκη”.

   Στην συνέχεια περνά στην αντεπίθεση υποστηρίζοντας: “Ο Στ. Κασσελάκης είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει δημοσιοποιήσει την περιουσιακή του κατάσταση για το 2023, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας έχει μείνει στο 2021. Και η σύγκριση με το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού είναι πλέον γνωστή σε όλους τους πολίτες της χώρας. Από τη μία, ένας επιχειρηματίας που έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων για τους επενδυτές του στην Αμερική, μετά από ιδρώτα και ρίσκο. Κι από την άλλη ο πολιτικός που έπιασε κληρονομικό στασίδι στη Βουλή και, με τον μισθό του βουλευτή, απέκτησε 39 ακίνητα, χωρίς να περιλαμβάνεται το σπίτι του Βολτέρου. Διότι το σπίτι του Βολτέρου αγνοείται. Η off-shore εταιρεία των Paradise Papers αγνοείται. Κυρίως, όμως, αγνοούνται τα δύο τελευταία χρόνια της περιουσίας του πρωθυπουργού”.

Πηγή

www.real.gr

Next Post