Συνεχείς διακοπές στο πρόγραμμα της Βουλής: Κώλυμα δήλωσε η Κωνσταντοπούλου


Κώλυμα για να μιλήσει στη σειρά της δήλωσε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου με αποτέλεσμα να ανατραπεί το πρόγραμμα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. 

Ο κατάλογος των ομιλητών σταμάτησε στον 120ο βουλευτή όπως είχε συμφωνηθεί, προκειμένου να αρχίσει ο κύκλος των πολιτικών αρχηγών με την αντίστροφη σειράς της κοινοβουλευτικής δύναμης. Κι ενώ τον λόγο θα έπρεπε να λάβει πρώτη η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η ίδια δεν βρισκόταν στην αίθουσα με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επικαλέστηκε επείγον ζήτημα που προέκυψε λέγοντας ότι δεν μπορεί να βρίσκεται στην αίθουσα της Ολομέλειας την προγραμματισμένη ώρα.  Ακολούθησαν διαδοχικές επαφές του προέδρου της Βουλής με τους εκπροσώπους των αρχηγών καθώς δεν ήταν βέβαιο ότι κάποιος άλλος θα της παραχωρούσε τη σειρά του. Τελικά ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός αποδέχθηκε να μιλήσει πρώτος παρά το γεγονός ότι διαθέτει περισσότερους βουλευτές από την Πλεύση Ελευθερίας με συνέπεια η συζήτηση να επανεκκινήσει. 

Λίγο μετά τις 17:00 η συνεδρίαση διεκόπη για δεύτερη φορά. Κι αυτό γιατί ενώ ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες Νατσιού και Στίγκα, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς ο οποίος θα έπρεπε να μιλήσει αμέσως μετά έλειπε και αυτός από την αίθουσα. Η Αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη η οποία προήδρευε λέγοντας ότι υπάρχει αρκετή κίνηση εκτός Κοινοβουλίου με αποτέλεσμα να διακόψει ξανά. Τελικά ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς εμφανίστηκε με καθυστέρηση στην αίθουσα της Ολομέλειας και πραγματοποίησε την τοποθέτησή του. 

Η συνεδρίαση διεκόπη και τρίτη φορά καθώς ενώ το ρολόι έδειχνε 18:04 η κα Κωνσταντοπούλου δεν είχε εμφανιστεί στην αίθουσα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από την Ελληνική Λύση, η αιτία της διακοπής είναι ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν δέχθηκε να προηγηθεί η δική του ομιλία. 

Πηγή

www.real.gr

Next Post