Στην πρώτη επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κίνα μετά από οκτώ χρόνια , συμμετείχε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου.
Ο κ.Αρναούτογλου που ήταν ο μοναδικός Έλληνας στην αποστολή, συμμετείχε στη 43η Διακοινοβουλευτική Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κίνας που πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 29 Μαΐου στο Πεκίνο και τη Γουχάν.
Η ευρωπαϊκή αποστολή αποτελείτο από δώδεκα ευρωβουλευτές από επτά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, ο Σάκης Αρναούτογλου δήλωσε:«Η εικόνα που αποκομίσαμε από την Κίνα είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, τεράστια επένδυση στην τεχνολογία και απόλυτη προσήλωση στην παραγωγή. Η Ευρώπη δεν μπορεί να αρκεστεί στον ρόλο του παρατηρητή. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την οικονομική μας ισχύ, τις θέσεις εργασίας και το κοινωνικό μας μοντέλο, οφείλουμε να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στη γνώση, στην καινοτομία, στη βιομηχανία και στις τεχνολογίες του μέλλοντος. Το μεγάλο διακύβευμα της επόμενης δεκαετίας δεν θα είναι μόνο ποιος καταναλώνει την τεχνολογία, αλλά ποιος την παράγει.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται μια νέα βιομηχανική στρατηγική που θα στηρίζει την παραγωγή, την έρευνα και την τεχνολογική αυτονομία της. Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που θα πρωταγωνιστεί και δεν θα ακολουθεί τις εξελίξεις. Και η Ελλάδα οφείλει να είναι παρούσα σε αυτή τη μεγάλη μετάβαση. Δεν μπορούμε να βρεθούμε ξανά στο περιθώριο των τεχνολογικών και παραγωγικών εξελίξεων. Πρέπει να επενδύσουμε στους νέους ανθρώπους, στην έρευνα, στις υποδομές και στην καινοτομία, ώστε η χώρα μας να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της οικονομίας του μέλλοντος».
Πηγή
www.real.gr
