• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 18 Απριλίου 2026, 1:30
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Τέμπη: Αυτό είναι το email Τριαντόπουλου για τον περιβάλλοντα χώρο του δυστυχήματος

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
7 Μαρτίου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Το ανέβασε ο ίδιος στο Facebook.

Στη δημοσιότητα δίνει με ανάρτησή του ο Χρήστος Τριαντόπουλος το επίμαχο email κάνοντας λόγο για παρουσίασή του με «άθλια διαστρέβλωση» με την οποία «επιχειρείται η δημιουργία νέων εντυπώσεων προς ενίσχυση της εκδοχής της υποτιθέμενης «συγκάλυψης».

Όπως αναφέρει «το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα αναφερόταν στη χρηματοδότηση των δαπανών α) για τη στήριξη συγγενών και β) για τη συλλογή και αποκατάσταση/διαμόρφωση χώρου δυστυχήματος, δηλαδή για μία σειρά εργασιών τις οποίες εκτελούσαν ανάδοχοι για λογαριασμό της Περιφέρειας και έπρεπε να πληρωθούν, όπως ετέθη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ως προς τη χρηματοδότηση αυτών κατά τη – γνωστή στην κοινή γνώμη – σύσκεψη που έλαβε χώρα στις 6 Μαρτίου 2023 στην έδρα της στη Λάρισα» και συμπληρώνει πως «Η αλήθεια δεν μπορεί να διαστρεβλώνεται με φτηνά μικροκομματικά παιχνίδια και αυτό θα αποκαλυφθεί πλήρως στη διάρκεια της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Ο λόγος που κάνω τη σημερινή ανάρτηση – αν και δεν το συνηθίζω – δεν είναι για να απαντήσω στις ατεκμηρίωτες αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά για να αποτρέψω να πάρει διαστάσεις άλλο ένα γιγαντιαίο ψέμα, που θα αθροιστεί στα προηγούμενα που διακινούν αντιπολιτευόμενα κόμματα με κάποια ΜΜΕ, με σκοπό να πολλαπλασιάσουν την οργή της κοινωνίας.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο μοναδικός στόχος των κομμάτων της αντιπολίτευσης: Πάνω στην εθνική τραγωδία των Τεμπών, είτε δημιουργούν, είτε αναπαράγουν fake news, ενώ πολλές φορές παρουσιάζουν τη μισή αλήθεια, παραποιώντας δεδομένα για να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη. Με την επίκληση του εν λόγω email από την αντιπολίτευση επιχειρείται η δημιουργία νέων εντυπώσεων προς ενίσχυση της εκδοχής της υποτιθέμενης «συγκάλυψης».

Δίνω, λοιπόν, στη δημοσιότητα το «περιβόητο» email της 9ης Μαρτίου 2023, το περιεχόμενο του οποίου παρουσίασε με μία άθλια διαστρέβλωση η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ».

Όπως μπορείτε να δείτε αρχικά στο «θέμα» του μηνύματος, ο τίτλος ήταν «Κάλυψη κόστους στήριξης και αποκατάστασης μετά το δυστύχημα στα Τέμπη». Το μήνυμα είχε ως αποδέκτη τον τότε Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με κοινοποίηση στους υπολοίπους.

Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα αναφερόταν στη χρηματοδότηση των δαπανών α) για τη στήριξη συγγενών και β) για τη συλλογή και αποκατάσταση/διαμόρφωση χώρου δυστυχήματος, δηλαδή για μία σειρά εργασιών τις οποίες εκτελούσαν ανάδοχοι για λογαριασμό της Περιφέρειας και έπρεπε να πληρωθούν, όπως ετέθη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ως προς τη χρηματοδότηση αυτών κατά τη – γνωστή στην κοινή γνώμη – σύσκεψη που έλαβε χώρα στις 6 Μαρτίου 2023 στην έδρα της στη Λάρισα.

Κάθε καλοπροαίρετος διαπιστώνει μόνος του ότι ούτε ο τίτλος ούτε το ενημερωτικό περιεχόμενο του ηλεκτρονικού μηνύματος περιέχουν την παραμικρή εντολή, ούτε φυσικά οποιονδήποτε «συντονιστικό ρόλο» από πλευράς μου.

Δυστυχώς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης «ανακάλυψαν» σήμερα μία διαχρονική υποχρέωση όλων των Κυβερνήσεων: Να χρηματοδοτούν, είτε τακτικές, είτε έκτακτες υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άλλωστε, σας ενημερώνω ότι αντίστοιχες επικοινωνίες, που έχουν ως στόχο την κάλυψη υποχρεώσεων Δήμων και Περιφερειών, πραγματοποιούσα σε καθημερινή βάση και απαντούσα σε αιτήματα ή ερωτήματα οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης είτε ως προς τη δυνατότητα κάλυψής τους από τα σχετικά χρηματοδοτικά εργαλεία εάν επρόκειτο για φυσική καταστροφή, είτε ως προς την ενημέρωσή τους για άλλες χρηματοδοτικές πηγές όταν δεν επρόκειτο για φυσική καταστροφή. Όπως γίνεται και στο εν λόγω email.

Η αλήθεια δεν μπορεί να διαστρεβλώνεται με φτηνά μικροκομματικά παιχνίδια και αυτό θα αποκαλυφθεί πλήρως στη διάρκεια της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.

ΥΓ. Σεβόμενος τα προσωπικά δεδομένα του αποδέκτη του email και όσων έλαβαν την κοινοποίηση, ζήτησα και έλαβα τη συγκατάθεσή τους.

 





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

Το TEDx Mavili Square επιστρέφει στις 3 Μαΐου 2025 με θέμα την “Kalopsia”

Next Post

Διακίνηση fake news γύρω από την εθνική τραγωδία των Τεμπών

Next Post

Διακίνηση fake news γύρω από την εθνική τραγωδία των Τεμπών

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.