Τουρκία: Στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ.Κώτσηρας


Την Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Γιώργος Κώτσηρας, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Εξωτερικών στη σημερινή Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατά την οποία τιμάται η μνήμη του ιδρυτή του, Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Σε δήλωσή του προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Κώτσηρας ανέφερε:

«Με αίσθηση ευγνωμοσύνης συμμετείχα στην κατανυκτική, μεγαλοπρεπή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, μια μοναδική εμπειρία που συγκινεί κάθε χρόνο τους ορθόδοξους χριστιανούς ανά την υφήλιο.

«Επίσης, είχα την ιδιαίτερη τιμή να γίνω δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, έναν θρησκευτικό ηγέτη με διεθνή αναγνώριση και ακτινοβολία.

«Η ελληνική Πολιτεία τρέφει ύψιστο σεβασμό στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 Ευχαρίστησα τον Παναγιώτατο για το ανεκτίμητο έργο του υπέρ της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, την πολυσχιδή κοινωνική του προσφορά και τις δράσεις του για την καλλιέργεια του διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου.

«Τέλος, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ, στο γενικό προξενείο, με εκπροσώπους του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων, με τους οποίους συζητήσαμε θέματα που απασχολούν την Ομογένεια».

 Χθες, Τετάρτη, υφυπουργός Εξωτερικών παρέστη στη δεξίωση που παρετέθη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομογενείας, στην παλαιά Αστική Σχολή Γαλατά, όπου παρακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα «Duo Violins», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πηγή

www.real.gr

Next Post