Φοβερός διάλογος: Πρόταση Μπογδάνου για παρακράτηση 100 ευρώ όταν βουλευτής λέει ψέματα – Παφίλης: Είπες ψέμα για το εργασιακό, φέρε το κατοστάευρο | ενότητες, πολιτική


Απείρου κάλλους άτυπος διάλογος διημείφθη το απόγευμα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του εργασιακού με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο της Νέας Δημοκρατίας και τον Θανάση Παφίλη του ΚΚΕ.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την αντιπολίτευση για πλήρη διαστρέβλωση του περιεχομένου του νομοσχεδίου και διακίνηση fake news με αποκορύφωμα όπως το χαρακτήρισε την πληρωμή των υπερωριών με ρεπό προτείνοντας να υπάρξει ποινή παρακράτησης 100 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση κάθε φορά που βουλευτής θα “συλλαμβάνεται” να ψεύδεται.

Την πρόκληση του κ. Μπογδάνου δεν άφησε αναπάντητη ο Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ ο οποίος αντιγύρισε με ατάκα-φωτιά: ” Είπες ότι κατοχυρώνεται το οκτάωρο. Με τη διευθέτηση χρόνου όμως καταργείται. Φέρε τώρα το κατοστάευρω για κουπόνια για το κόμμα”.

Η ατάκα του κ. Παφίλη προκάλεσε νέο κύκλο έντασης. Ο κ. Μπογδάνος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, ωστόσο η προεδρεύουσα Σοφία Σακοράφα αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν όποτε κάποιος ομιλητής αναφέρεται σε ομιλία άλλου να προκύπτει προσωπικό ζήτημα. Επί δέκα και πλέον λεπτά Κώστας Μπογδάνος και Σοφία Σακοράφα μάλωναν για το προσωπικό, ενώ στον καυγά μπήκε και η Θεανώ Φωτίου του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζοντας ότι όλο αυτό γίνεται επειδή προεδρεύει γυναίκα. Το σκηνικό ολοκληρώθηκε με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να εκφράζουν και αυτή τη δυσαρέσκειά τους για τη συμπεριφορά του Κ.Μπογδάνου. Μεταξύ αυτών ο Ιάσων Φωτήλας ο οποίος είχε ανεβεί στο βήμα περιμένοντας να τελειώσει ο καυγάς αλλά και ο Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος σε έντονο ύφος φώναξε στον κ. Μπογδάνο να σταματήσει με τον βουλευτή Α’ Αθηνών να απαντά “σε μένα το λες;”.

Πηγή

www.real.gr

Next Post