Χαρακόπουλος: Με ισχυρές Ενοπλες Δυνάμεις ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον | ενότητες, πολιτική


«Σε μια περίοδο σοβαρών εξωτερικών προκλήσεων, αλλά και ρευστότητας του διεθνούς συστήματος, η ευρεία ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων με νέα εξοπλιστικά προγράμματα – στην ανάγκη της οποίας είχα αφιερώσει την ομιλία μου επί του πρώτου προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη – συνεπάγεται την αύξηση της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας όσο και του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών». 

Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη δοξολογία στον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας και την κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της Λάρισας για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που εορτάζεται την ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ο θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του επισημαίνει ότι «η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με την διαρκή επιθετικότητα της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί τους κανόνες τους διεθνούς δικαίου, ακολουθώντας μια παρωχημένη πολιτική επέκτασης του “ζωτικού χώρου” της, σύμφωνα με νεοοθωμανικές και παντουρκικές ιδεοληψίες. Η χώρα μας, όπως έχει καθήκον, υψώνει απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις ένα αδιαπέραστο τείχος, που εκτός από τις ισχυρές συμμαχίες, περιλαμβάνει την αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων.

Οι πρόσφατες συμφωνίες για την αγορά υπερσύγχρονων αεροσκαφών και φρεγατών, η αναζωογόνηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, η διενέργεια ασκήσεων με την συμμετοχή συμμαχικών δυνάμεων και η σύναψη συμφωνιών αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής έχουν ήδη αλλάξει τους συσχετισμούς στο Αιγαίο, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο. Τα νέα αυτά δεδομένα ακυρώνουν στην πράξη τις οποιεσδήποτε προθέσεις αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Ως εκ τούτου, και λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό φρόνημα του έμψυχου δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων, που καταγράφεται διαρκώς σε αέρα, θάλασσα και ξηρά, δικαιούμαστε να ατενίζουμε το αύριο με αισιοδοξία.

Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων! Με την βοήθεια της υπερμάχου στρατηγού να επιτελούν με επιτυχία την αποστολή που τους εμπιστεύθηκε η πατρίδα».

Πηγή

www.real.gr

Next Post