• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 1 Αυγούστου 2026, 17:52
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Χτύπημα σε ελληνόκτητο πλοίο με 10 Έλληνες ναυτικούς στη Μαύρη Θάλασσα

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
14 Μαρτίου 2026
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας γνωστοποίησε πως πριν από λίγες ώρες ελληνόκτητο πλοίο χτυπήθηκε έξω από το Νοβοροσίσκ, στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, πρόκειται για δεξαμενόπλοιο με ελληνική σημαία που έχει υποστεί υλικές ζημιές. Οι 24 ναυτικοί, εκ των οποίων δέκα Έλληνες, είναι καλά στην υγεία τους, ανέφερε. Το πλοίο ήταν ναυλωμένο από το Chevron, σημείωσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι εικάζεται πως το χτύπημα είναι στο πλαίσιο της πίεσης που ασκούν χώρες στην περιοχή και σχετίζεται ίσως με τις αποφάσεις που ελήφθησαν να επιτραπεί μερικώς η διακίνηση ρωσικού πετρελαίου για έναν μήνα.

«Επικίνδυνη η στοχοποίηση των πλοίων με ελληνική σημαία»

Ο κ. Κικίλιας είπε πως έχει ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών και τόνισε:  «Εκεί που πιστεύουμε ότι υπάρχει το πρόβλημα θα διαμαρτυρηθούμε εντόνως και στο επίπεδο του ευρωπαϊκού συμβουλίου και όπου πρέπει. Είναι απαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη η στοχοποίηση των πλοίων με ελληνική σημαία και ελληνόκτητων πλοίων που είναι νομίμως ναυλωμένα».

«Ερευνάται αν χτυπήθηκε από drone ή πύραυλο»

Παραμένει να επιβεβαιωθεί εάν το χτύπημα ήταν από μικρό πύραυλο ή drone, όπως ανέφερε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η εμπορική ναυτιλία θα πρέπει να παραμένει εκτός πολεμικών συγκρούσεων και γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων, καθώς, όπως ανέφερε, «χωρίς τη ναυτιλία δεν μπορεί να υπάρξει διεθνές εμπόριο».

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο MARAN HOMER (Ν.Π. 12502), το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό το Novorossiysk και κατά τον χρόνο του περιστατικού ήταν άφορτο.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ο Τραμπ απέρριψε πρόταση του Πούτιν να μεταφερθεί το εμπλουτισμένο ουράνιο του Ιράν στη Ρωσία

Next Post

Σηκώθηκαν βομβαρδιστικά B-2 κι ετοιμάζονται για αποστολή στο Ιράν

Next Post

Σηκώθηκαν βομβαρδιστικά B-2 κι ετοιμάζονται για αποστολή στο Ιράν

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.