• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2026, 3:21
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Όσοι με διέγραψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το μετανιώσουν, όχι εγώ

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
23 Ιανουαρίου 2026
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Για τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τις διεθνείς εξελίξεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής, τη συμφωνία Mercosur, αλλά και τις κρίσιμες εξελίξεις στη Γάζα και τη Συρία, μίλησε ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Νίκος Φαραντούρης.

«Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί με διέγραψαν από τον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε στο ERTNews, ο Eυρωβουλευτής, τονίζοντας, ότι «όσοι με διέγραψαν πρέπει να το μετανιώσουν, όχι εγώ».

«Η διαγραφή μου έγινε χωρίς διαδικασία και χωρίς να ακουστώ»

Αναφερόμενος στη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φαραντούρης δήλωσε ότι ποτέ δεν κατάλαβε τους λόγους, τονίζοντας πως η απόφαση ελήφθη χωρίς θεσμική διαδικασία και χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθεί.

«Ούτε κι εγώ έχω καταλάβει γιατί διεγράφην. Χωρίς να ακουστώ, χωρίς υπόμνημα, χωρίς διαδικασία. Θεωρώ ότι όσοι πήραν αυτή την απόφαση είναι εκείνοι που πρέπει να το μετανιώσουν, όχι εγώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με βαριά ατζέντα που περιλαμβάνει ζητήματα οικονομίας, ασφάλειας και άμυνας.

«Θα τιμήσω τη θητεία μου μέχρι το 2029 – Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές»

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να κατέλθει υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές, επαναλαμβάνοντας ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2029.

«Ως Έλληνας Ευρωβουλευτής εκπροσωπώ το σύνολο της Ελλάδας. Η αποστολή μου είναι ευρύτερη από τα στενά κομματικά όρια», ανέφερε.

Αποκλιμάκωση στις ευρωατλαντικές σχέσεις ενόψει Συνόδου Κορυφής

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής, ο Νίκος Φαραντούρης μίλησε για αποκλιμάκωση της έντασης στις ευρωατλαντικές σχέσεις, αποκαλύπτοντας ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε έντονη ανησυχία στις αρμόδιες επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως τόνισε, ακραία οικονομικά μέτρα, όπως επιθετικοί δασμοί ή χρηματοπιστωτικά αντίμετρα, θα μπορούσαν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση του ευρώ και του διεθνούς εμπορίου.

Γάζα και Συρία: «Η Ευρώπη πρέπει να μιλήσει με μία φωνή»

Αναφερόμενος στο Συμβούλιο Ειρήνης του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γάζα, υποστήριξε ότι είναι πρόωρο να υπάρξει συμμετοχή χωρίς σαφείς όρους, ζητώντας συντονισμένη ευρωπαϊκή στάση.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στις σφαγές στη Συρία, ζητώντας κυρώσεις κατά του καθεστώτος Daesh και προστασία των μειονοτήτων.

Mercosur: «Θέλουμε να ξέρουμε τι τρώμε»

Για τη συμφωνία Mercosur, ο κ. Φαραντούρης υπενθύμισε ότι την καταψήφισε και στήριξε την παραπομπή της στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας την ανάγκη για αυστηρές ρήτρες διασφάλισης στην ποιότητα των εισαγόμενων τροφίμων.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας Πούτιν με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Γουίτκοφ

Next Post

Ελβετία: 70 από τους 116 τραυματίες στη φωτιά στο Κραν Μοντανά εξακολουθούν και νοσηλεύονται

Next Post

Ελβετία: 70 από τους 116 τραυματίες στη φωτιά στο Κραν Μοντανά εξακολουθούν και νοσηλεύονται

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.