ADVERTISEMENT

O πόλεμος των τρολ και ο Σκουρλέτης


Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  προτίθεται  να απευθυνθεί τις επόμενες ημέρες ο Πάνος Σκουρλέτης προκειμένου να καταθέσει όσα στοιχεία έχει ώστε να ταυτοποιηθούν οι επιθέσεις από τρολς του διαδικτύου που επιτίθενται εναντίον του και να ακολουθήσουν οι υπεύθυνοι τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  θα μεταβεί στην αρμόδια αρχή συνοδεία δικηγόρου προκειμένου να εντοπιστεί η πραγματική ταυτότητα του λογαριασμού και να διευκρινιστούν οι απειλές που δέχεται.

Το τρολ με την επωνυμία «Πεν Νταλαούρα», το οποίο συστηματικά στις αναρτήσεις του στηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη και επιτίθεται με σφοδρότητα στην εσωκομματική αντιπολίτευση, στοχοποίησε τον κ. Σκουρλέτη χαρακτηρίζοντάς τον ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης σε βάρος του και απηύθυνε έμμεσες απειλές με τη φράση «Και τώρα οι δυο μας και πάλι τρελό αγόρι»

Λίγες ώρες μετά, ο λογαριασμός «Πεν Νταλαούρα» επανήλθε με μία «δημόσια δήλωση», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για ομάδα χειριστών πίσω από το λογαριασμό και διαψεύδοντας κάθε συσχέτιση με τον τότε Πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον Βουλευτή, Παύλο Πολάκη, όπως και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά αναφέρει:

Δημόσια Δήλωση

Εγώ, η/ο χειριστής/ες του λογαριασμού, δηλώνουμε δημόσια κ γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου για ψεύδη δήλωση ότι:

1) Ουδέποτε υπήρξε επαφή με τον κύριο @atsipras

2) Ουδέποτε υπήρξε επαφή με τον @pavpol2222

3) Ουδέποτε ελήφθη καμμία απολύτως αμοιβή χρηματική ή άλλου τύπου από τον @syriza_gr

4) Ουδέποτε ελήφθη κάποια αμοιβή από ΜΚΟ ή άλλο φορέα οργάνωση κτλ

5) Ουδέποτε υπήρξε κανενός είδους συνεργασία με χειριστή-δημοσιογράφο-δικηγόρο-ηθοποιό κτλ όπως ψευδώς έχει αναφερθεί στο μέτρο που μας αφορά.

6) Ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε πριν μέρες στον ΑΝΤ1: «Κάποιοι δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό. Είναι παρακέντρα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, όμως δεν γνωρίζω αν αυτό έγινε για να φύγουμε εμείς και να επιστρέψει ο Τσίπρας στο κόμμα». Όπως γίνεται αντιληπτό, σύμφωνα με όσα δημόσια αναφέρω παραπάνω, δεν γνωρίζω αν αυτά που λέει ο κύριος Σκουρλέτης είναι αληθή ή όχι, σε κάθε περίπτωση όμως δεν αφορούν στον λογαριασμό Πεν Νταλαούρα. Το βάρος της απόδειξης για το ποιους αφορά κ το εάν είναι αληθή ή όχι, βαραίνει τον κ.Σκουρλέτη κ θα έπρεπε, κατά την άποψη μας, να τα έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα.

7) Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε πριν 19 μήνες, επειδή εμπνεύστηκε από τον ηγέτη Αλέξη Τσίπρα κ τον αγώνα του, τάχθηκε ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ κ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ στο πλευρό του. Το ίδιο ακριβώς συνέβη κ με τον νέο Πρόεδρο κύριο @skasselakis.

8) Ναι, ο λογαριασμός ασκεί σφοδρή πολιτική κριτική, δεν ήξερα ότι απαγορεύεται πλέον. Πάντως, όταν οι κύριοι Σκουρλέτης, Φίλης, Βίτσας κτλ δέχονταν επιθέσεις, ο λογαριασμός ήταν εδώ κ τους στήριζε, τότε δεν ήταν τρολ προφανώς γιατί τους «εξυπηρετούσε».

9) Όταν έλεγαν τον Αλέξη Τσίπρα κοκάκια, ή όταν διέρρεαν ψευδώς ότι ο πατέρας του ήταν Χουντικός ο κύριος Σκουρλέτης δεν πήγε στη ΔΗΕ για να δει ποιοι είναι αυτοί που τα έλεγαν αυτά. Όταν δέχονταν σεξιστικές, ομοφοβικές ή άλλου τύπου επιθέσεις-δολοφονία χαρακτήρα ο Αλέξης Τσίπρας ή ακόμη κ σήμερα ο νέος Πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης ή άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κ πάλι δεν πήγε στη ΔΗΕ.

10) Δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως επαφή ή συνδιαλλαγή με τον νέο Πρόεδρο κύριο Στέφανο Κασσελάκη.

11) Ο λογαριασμός λοιπόν είναι ΚΑΘΑΡΟΣ κ δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα δημόσια του αποδίδονται.

12) Η ΝΔ καλά θα κάνει να θυμάται τι έχουν γράψει οι Υπουργοί της, τα ΜΜΕ της κ τα τρολ της πριν ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημείωσε πως το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας είναι πάνω από όλα και μπροστά σε αυτό δεν χωρεί καμία προσωπική επιδίωξη, ούτε καν το στενό κομματικό συμφέρον, αν δεν εξυπηρετεί αυτούς τους στόχους. “η εσωκομματική συζήτηση πρέπει να γίνεται σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο και με βάση ηθικούς κανόνες που επιβάλλει η Αριστερά, γιατί υπάρχει και το καταστατικό. Υπήρξαν ακρότητες και λάθη. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, έχει ζητήσει και στο Εκτελεστικό Γραφείο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να υπάρχει μία γραμμή σοβαρότητας και ηρεμίας και αυτό ακολουθούμε όλοι. Έχουν πέσει οι τόνοι. Τονίζω πως οι βάσεις για να λειτουργήσουμε είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών και το καταστατικό”.

Την ίδια ώρα, οι καταιγιστικές εξελίξεις στο ψηφιακό περιβάλλον αναζωπυρώνουν την εσωκομματική ένταση, παρά τις εκκλήσεις της «προεδρικής» πτέρυγας να πέσουν οι τόνοι. «Υπήρξαν ακρότητες και λάθη» παρατήρησε χθες ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος για την τρέχουσα δύσκολη περίοδο στο κόμμα, προσθέτοντας πως «η εσωκομματική συζήτηση πρέπει να γίνεται σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο και με βάση ηθικούς κανόνες που επιβάλλει η Αριστερά, γιατί υπάρχει και το καταστατικό».

Πηγή

www.real.gr

Next Post