• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Daily Magazine
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Συνεντεύξεις
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
Home Τοπικά Νέα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του κορονοϊού – On Preveza News

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ by ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
8 September 2021
in Τοπικά Νέα
Share on FacebookShare on Twitter


Related Posts

Δόθηκε σε χρήση χωρίς τα προστατευτικά ο πεζόδρομος της παραλίας της Πρέβεζας – Preveza Post

Επίσκεψη του Δημάρχου Πρέβεζας στο Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ – Preveza Post

Ανοικτό το ΚΑΠΗ Πρέβεζας λόγω υψηλών θερμοκρασιών – Preveza Post

Έγγραφο Δήμου Πάργας προς αρμόδιους για τις πλημμύρες στο Φανάρι – Preveza Post

Το ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε τα συνοπτικά πρωτόκολλα αντιμετώπισης του κορονοϊού στα σχολεία. Για μια ακόμα φορά αρνείται να εφαρμόσει έστω και ένα μέτρο πρόληψης (αραίωση μαθητών ανά τμήμα, προσωπικό καθαριότητας, κατάλληλες αίθουσες), αλλά και ελέγχου της μετάδοσης του ιού (επαναλαμβανόμενα τεστ από τον ΕΟΔΥ στα σχολεία). Για μια ακόμα φορά περιορίζεται στο θέμα του εμβολιασμού, το οποίο, για τους εκπαιδευτικούς έχει ουσιαστικά κριθεί, μια και η συντριπτική πλειονότητα έχει εμβολιαστεί και στο θέμα του self test με τα γνωστά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί ήδη από την περσινή χρονιά. Επί της ουσίας, τα πρωτόκολλα αφορούν την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αφού πρώτα έχει διαδοθεί στο σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα, το Πρωτόκολλο του Υπουργείου προβλέπει ότι, σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, μόνο στους ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς θα διεξάγονται rapid test, ενώ στους εμβολιασμένους θα διεξάγονται self test. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν προβλέπεται καν απολύμανση της αίθουσας στην οποία θα εντοπιστούν τα κρούσματα, ενώ γίνεται λόγος για αναστολή λειτουργίας τμήματος σε περίπτωση που το 50% +1 των μαθητών διαγνωστούν με κορονοϊό, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει έμμεση παραδοχή ότι η διασπορά θεωρείται δεδομένη και δε θα γίνει καμία προσπάθεια ανακοπής της πορείας της πανδημίας. Καταργείται, επίσης, η διαδικασία της καραντίνας για τις λεγόμενες «στενές επαφές».

Αλλά και αυτά ακόμα τα μέτρα είναι πρακτικά ανεφάρμοστα, όπως για παράδειγμα το ότι θα μετακινούνται εκατοντάδες ή και χιλιάδες μαθητές από σχολεία που έχουν κρούσματα, ψάχνοντας το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στον πιο κοντινό Δήμο. Όλοι εκτιμούν ότι το τέταρτο κύμα πανδημίας είναι επιθετικό και πλήττει ειδικά τις νέες ηλικίες. Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Εδώ και ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο, οι ευθύνες της πλέον είναι εγκληματικές.

Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία!

  • Αραίωση των μαθητών στις αίθουσες – 15 μαθητές ανά τάξη.
  • Κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  • Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.
  • Μόνιµο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.
  • Περισσότερα δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε µέσα προστασίας, υλικά και υποδοµές.
  • Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεµάτων.
  • Πλήρης, έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης συνδεδεμένα µε τα σχολεία.
  • Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία µε ευθύνη του ΕΟΔΥ. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των εργαζομένων.
  • Όχι στον εκβιασµό και τη διαίρεση των εργαζομένων που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Δε θα περάσουν οι ποινές και οι απολύσεις.

Πρέβεζα, 7/9/2021



Πηγή

onprevezanews.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Κατάργηση εγγραφής
Previous Post

Ρωσία: Εκρηξη φυσικού αερίου σε κτίριο κατοικιών στο Νογκίνσκ – Δύο νεκροί | ενότητες, κόσμος

Next Post

Συνάντηση Λιβανού με την ηγεσία του ΕΤαΕΗ: Ένταξη παραγωγών και πυρόπληκτων αγροτών στα προγράμματα χρηματοδότησης | ενότητες, πολιτική

Next Post

Συνάντηση Λιβανού με την ηγεσία του ΕΤαΕΗ: Ένταξη παραγωγών και πυρόπληκτων αγροτών στα προγράμματα χρηματοδότησης | ενότητες, πολιτική

Τελευταία Νέα

Τοπικά Νέα

Δόθηκε σε χρήση χωρίς τα προστατευτικά ο πεζόδρομος της παραλίας της Πρέβεζας – Preveza Post

by ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
24 June 2022
0
42

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα που παρουσιάζει το τμήμα του παραλιακού μετώπου της Πρέβεζας στο οποίο ολοκληρώθηκε το έργο επισκευής...

Read more

Δημοφιλή Νέα

Πάργα: Οι 7 παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε (φωτογραφίες-βίντεο)

by ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
29 July 2021
0
375

Τα τηγανόψωμα της Γκόλφως που ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο προβολές – On Preveza News

by ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
10 April 2021
0
41

Αυτοί οι μπλε κύκλοι θα ξεγελάσουν τα μάτια σας

by ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
20 June 2022
0
47

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Daily Magazine
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2020 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Συνεντεύξεις

© 2020 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.