Τα παγουρίνο δόθηκαν στους μαθητές σε όλη την χώρα, όπως είχε υποσχεθεί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Όμως τα παγουρίνο που δόθηκαν και σύμφωνα με καταγγελίες γονέων δεν αναγράφουν πουθενά τις προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται.
Εκτός αυτού είναι τόσο μικρή η ποσότητα του νερού που χωράει μόλις 375 ml, που δεν είναι αρκετό για τους μικρούς μαθητές.
Δείτε τι έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ζηρού Βασίλειος Κώνστας για το θέμα των παγουρίνο:
”Κατά την άποψή μου όμως, πιο σημαντικό είναι το θέμα των “παγουρίνο” που χορηγήθηκαν στους μικρούς μαθητές, γιατί όπως διαπίστωσα δεν φέρουν καμία σήμανση, ούτε αναγράφουν αν πληρούν ή όχι τις προδιαγραφές που απαιτούνται για να χρησιμοποιηθούν ως δοχεία πόσιμου ύδατος.
Όλα τα αντίστοιχα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως φαίνεται και από την πρώτη φωτογραφία, φέρουν την απαραίτητη σήμανση.
Γιατί στα “παγουρίνο” που χορηγήθηκαν στα παιδιά μας, δεν αναγράφεται τίποτα;
Προσωπικά, λόγω των εύλογων αμφιβολιών που δημιουργούνται, δεν θα επιτρέψω στην κόρη μου να το χρησιμοποιήσει ούτε για παιχνίδι…”