• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 17 Μαΐου 2026, 7:40
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Τοπικά Νέα

Η δημοτική κίνηση «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» για το ποδηλατόδρομο και όλο το παραλιακό μέτωπο

Από Preveza Post
6 Μαρτίου 2025
στα Τοπικά Νέα
Share on FacebookShare on Twitter


Οι εξελίξεις και τα έργα στο παραλιακό μέτωπο από το λιμάνι της Πρέβεζας μέχρι την Πάργα (μαζί και με το «έργο» του  ποδηλατόδρομου) αποδεικνύουν ότι:

«ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ για την αναπαραγωγή της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε βάρος του δημόσιου πλούτου και του περιβάλλοντος. Όταν πρόκειται για τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, απλά, δεν υπάρχουν!».

Ειδικά στο Μονολίθι με την κατασκευή του ποδηλατόδρομου πάνω ουσιαστικά στη παραλία (για μας είναι πάνω στη παραλία ότι και να λένε οι νόμοι τους) αυξάνει η παράδοση των πάντων στα τουριστικά επιχειρηματικά συμφέροντα. (Αυτή η «παράδοση» συνδυάζεται απόλυτα με την παράλληλη συνειδητή εγκατάλειψη πολλών άλλων περιοχών που για την ώρα δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτά).

Έτσι, μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Πρέβεζας προχωρά στο παραλιακό μέτωπο η πλήρης υποταγή των πάντων στους νόμους της αγοράς και του κέρδους. Νόμοι που είναι υπεύθυνοι για όσα ζει ο λαός μας.

Με τα «κοινοτικά κονδύλια» και τα λεγόμενα «χρηματοδοτικά εργαλεία», τα οποία αποτελούν χρήματα των λαών, επιβάλλονται τα κριτήρια, οι προτεραιότητες και οι επιλογές του ντόπιου, εθνικού και υπερεθνικού καπιταλιστικού σχεδιασμού (π.χ. η επιλεξιμότητα των έργων μέσω ΠΕΠ, ΕΣΠΑ κ.τ.λ.) και όχι οι ανάγκες των κατοίκων και των εργαζομένων (κάτι ανάλογο είχε γίνει με το καταφύγιο του Παντοκράτορα).

Αυτά τα «χρηματοδοτικά εργαλεία» έχουν αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. Πολύ απλά είναι χρήματα του λαού που πάνε στις τσέπες όσων κατασκευάζουν το έργο και όσων βγάζουν λεφτά από τα έργα…

Κριτήριο τους είναι η λογική της «ανταγωνιστικής» και «ανταποδοτικής» πόλης, περιφέρειας ή περιοχής. Η Περιφέρεια και ο δήμος έχουν μετατραπεί σε γραφείο συνοικεσίων και μοιράσματος της τράπουλας με ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων χώρων που οδηγούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Αυτή είναι και κυβερνητική πολιτική με τον τοπικό βουλευτή να σφυρίζει κλέφτικα…

Με την κατασκευή του ποδηλατοδρόμου αλλά και του κόμβου «πατήσανε πόδι στο ΜΟΝΟΛΙΘΙ». Γίνεται ολοφάνερο ότι δε θα σταματήσουνε σε αυτά. Θα συνεχίσουνε τις καταστροφικές παρεμβάσεις με το πρόσχημα ότι θα χρειαστούνε και άλλα συμπληρωματικά έργα «αξιοποίησης» των «έργων» που φτιάχνουν.

Η πολιτική αυτή συμβαδίζει απόλυτα με τη γενικότερη πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης που μας έχουν επιβάλει. Δεν είναι τυχαίο ότι φτιάχνουν ποδηλατόδρομο την ώρα που ο δρόμος από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα είναι δρόμος εγκαταλελειμμένος, δρόμος με μεγάλο αριθμό θανατηφόρων ατυχημάτων (για να μη μιλήσουμε για το πόσο δεινοπαθεί κάποιος να βγει στην Εγνατία οδό μέσω Φιλιππιάδας).

Στην ίδια λογική έχουν προχωρήσει στο παραλιακό μέτωπο σε «έργα», όπως η εκδίωξη των ψαράδων από το λιμάνι, η παράδοση του λιμανιού σε ιδιώτη (μια διαδικασία που δεν έχει τελειώσει, έχουν και άλλα σχέδια), οι διάφορες παρεμβάσεις και «διευθετήσεις» χώρων που «ενοχλούσαν», το «λιμενικό-αλιευτικό» καταφύγιο στον Παντοκράτορα, η παράδοση σε ιδιώτες της Κυανής Ακτής (ενώ ετοιμάζουνε νέα παρέμβαση ). Στην ίδια λογική εντάσσονται και οι σκέψεις για ΣΔΙΤ παντού ακόμη και στα κάστρα μέσω της προμελετημένης εγκατάλειψής τους. Στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο εντάσσεται ο «ποδηλατόδρομος» και η εκποίηση δημοτικών φιλέτων στη παραλία του Καναλίου και της ευρύτερης περιοχής. Την ίδια ώρα Παργινοί μας ενημερώνουν για «αντιπλημμυρικές διευθετήσεις», με αυλάκι στο φυσικό ρέμα Τούση στο τελευταίο φυσικό κομμάτι της περιοχής του Βάλτου

Θέλουν να «ζούμε» από αυτούς που μας «επισκέπτονται» σε μια κοινωνία που θα σαπίζει…

Να κονομάνε μια χούφτα επιχειρηματιών με χαμηλά μεροκάματα, εξαντλητικά ωράρια και ανασφάλιστη εργασία για τους εργαζόμενους, με τους «ιθαγενείς» (δηλαδή εμάς) να νιώθουν ευτυχισμένοι με ένα καλοκαιρινό μεροκάματο σε ένα σκηνικό πλήρης πολιτιστικής υποβάθμισης.

Είμαστε ενάντια στην ανάπτυξη που υποτάσσει τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο αδηφάγο τουριστικό κεφάλαιο. Αυτή η ανάπτυξη δεν έχει καμία σχέση με τις κοινωνικές -λαϊκές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος. Το μόνο που «προσφέρει» είναι η εκτίναξη του κέρδους μια χούφτας «επενδυτών».

Με αυτό το κριτήριο η περιφερειακή κίνηση ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ (στην οποία συμμετέχουμε) είχε καταψηφίσει το «έργο» στα τέλη του 2023 (όταν εκπροσωπούμασταν στο περιφερειακό συμβούλιο) και με το ίδιο κριτήριο θα συνεχίσουμε την παρέμβασή μας, ώστε να μπει φρένο με τη παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα στη καταστροφική τους πολιτική.

Με αυτό το κριτήριο συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για το σταμάτημα του έργου στο Μονολίθι. Είμαστε ενάντια στη δημιουργία φαραωνικού τύπου ποδηλατόδρομου (Ιόνιας Διαδρομής sic) στη παραλιακή ζώνη. Δεν είμαστε με κάποιον «άλλο» ποδηλατόδρομο ή με το πέρασμά του από άλλο σημείο του δάσους.

Απαιτούμε

  • να σταματήσει όλο το έργο σε όλο το παραλιακό μέτωπο και να αποκατασταθούν οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει.
  • άμεση παρέμβαση για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέου δρόμου από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα και τη Φιλιππιάδα.

Υπάρχουν πολλά που έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας: σύγχρονο περιφερειακό οδικό δίκτυο, αποκατάσταση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου μέσα στη πόλη, πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομοι μέσα στη πόλη για τους πολίτες και όχι για τις επιχειρήσεις, νοσοκομεία, σχολεία, κέντρα υγείας, ενίσχυση της συνεταιριστικής αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής, ελεύθερες ακτές, ήπιες και άλλες μορφές τουριστικής ανάπτυξης κ.α. και γι’ αυτά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία για την υλοποίησή τους. Μια υλοποίηση που περνά μέσα από την αποτυχία της πολιτικής του κέρδους.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ

ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

Μάρτης 2025

η γραμματεία της δημοτικής κίνησης ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας



Πηγή

onprevezanews.gr

Previous Post

Νεκροί τρεις Παλαιστίνιοι σε ισραηλινή επίθεση στην Τζενίν

Next Post

Ιορδανία: Έφτασε η πρώτη ομάδα παιδιών από τη Γάζα για ιατρική φροντίδα

Next Post

Ιορδανία: Έφτασε η πρώτη ομάδα παιδιών από τη Γάζα για ιατρική φροντίδα

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.