• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Daily Magazine
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022, 23:56
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Συνεντεύξεις
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
Home Τοπικά Νέα

Μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – On Preveza News

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
19 Μαΐου 2021
στα Τοπικά Νέα
Share on FacebookShare on Twitter


Related Posts

Ο πίνακας ”ο χορός του Ζαλόγγου” της Φωτεινής Παππά από σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας – Preveza Post

Δήμος Πρέβεζας: Ανοικτά τα ΚΑΠΗ λόγω καύσωνα

”Το δημοτικό συμβούλιο μας έχει γραμμένους..” αυτά λένε με αγανάκτηση οι κάτοικοι του Ωρωπού – Preveza Post

Λαϊκή Συσπείρωση Πρέβεζας-Για τα οξυμένα προβλήματα υδροδότησης της τ.κ Ωρωπού και στα γύρω χωριά και τις σοβαρές ευθύνες της Δημοτικής αρχής – Preveza Post

«Η 19η Μαΐου αποτελεί για όλο τον οικουμενικό ελληνισμό, σε κάθε άκρη της γης ημέρα μνήμης, πένθους αλλά και ιερού καθήκοντος στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας 353.000 αδελφών μας Ελλήνων του Πόντου από το διαχρονικό γενοκτόνο της περιοχής.

Ιδιαίτερα για τους τόπους σαν τον δικό μας στο Δήμο Πρέβεζας, όπου τα ξεριζωμένα, σφαγιασθέντα, βασανισμένα και κατατρεγμένα χιλιάδες κομμάτια από τ’ ανατολικά της καρδιάς της μητέρας Ελλάδας, από το υπερήφανο κομμάτι της τον Πόντο, του ατόφιου ελληνισμού με ένδοξο παρελθόν και με αιώνια και σμιλευμένη την εθνική συνείδηση στα αγέρωχα ποντιακά όρη, βρήκαν το νέο τόπο και το νέο χώμα, πάντα στην ίδια καρδιά ώστε να ριζώσουν και ν’ ανθίσουν ξανά τα άνθη του Πόντου.

Ο Πόντος ζει, τιμάει και πενθεί, 102 χρόνια τώρα από την ατιμώρητη γενοκτονία που υπέστη από τους Νεότουρκους και βαστά προοδεύοντας και διαπρέποντας, στις ίδιες γερές του ρίζες των παραδόσεων και των αξιών,  όπως υπήρξε πρωταγωνιστής και κυρίαρχος στην οικονομική και πολιτιστική ζωή των παρευξείνιων περιοχών στα βάθη των αιώνων.

Ο Πόντος ανθίζει και δημιουργεί και προσφέρει στην τοπική κοινωνία την οποία και κοσμεί με την υπερήφανη και δυναμική παρουσία του στη  Νέα Σαμψούντα, στη Νέα Σινώπη και στον Αρχάγγελο και σε κάθε γωνιά του Δήμου μας, όπου τα άξια τέκνα των όσων μαρτυρικών Ελλήνων Ποντίων προγόνων τους επέζησαν από τη γενοκτονία της Τουρκίας βρέθηκαν βίαια από τη μία άκρη της καρδιάς της Ελλάδας στην άλλη στα παράλια της Ηπείρου, στο Δήμο Πρέβεζας.

Η μνήμη αποτελεί την άσβεστη φλόγα τιμής και μη διαγραφής των εγκλημάτων και γενοκτονιών που διέπραξε η Τουρκία όπως και στους Έλληνες της Μικράς Ασίας, της Πόλης αλλά και στους Αρμένιους και Ασσύριους.  Όμως εκτός από την άσβεστη μνήμη υπάρχει και το ιερό καθήκον από κάθε Έλληνα και κάθε σύγχρονο πολίτη ενός πολιτισμένου κόσμου, το καθήκον της δικαίωσης των 353.000 σφαγιασθέντων και δολοφονημένων αθώων ψυχών, μέσα από τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, των προγόνων των αδελφών συντοπιτών μας με τις 1130 βεβηλωμένες εκκλησιές, τα 960 κατεστραμμένα σχολεία, τις 815 ξεριζωμένες κοινότητες!

Πρόσφατα με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο των Η.Π.Α Τζον Μπάιντεν δόθηκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα άρσης της παγκόσμιας ανοχής και  του διεθνή στρουθοκαμηλισμού της ενοχής των εγκλημάτων των γενοκτόνων  νεοοθωμανών.

Ας είναι το γεγονός αυτό, η απαρχή μίας νέας δυναμικής περιόδου αγώνα και ενημέρωσης για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Όλοι μαζί ενωμένοι, σαν σε ένα Πυρρίχιο που εκφράζει την αντανάκλαση της αιώνιας Ελλάδας και το πολεμικό ήθος προσανατολισμένο στο πιο υψηλό ιδανικό, αυτό της Ελευθερίας και στην επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση ας εκπληρώσουμε το ιερό αυτό καθήκον.

Ως Δήμαρχος Πρέβεζας ανακοινώνω την έναρξη των διαδικασιών για την ανέγερση ενός μνημείου μνήμης και τιμής, στην πόλη της Πρέβεζας, για τα 353.000 θύματα της γενοκτονίας, την αποστολή ενημερωτικών επιστολών προς όλες τις αδελφοποιημένες πόλεις στα δίκτυα που συμμετέχουμε για τη διεθνή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση καθώς και την πρότασή μου στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για μία ανάλογη δράση σε διεθνές επίπεδο από το φορέα των Δήμων.

Η διαρκής υπόμνηση της Ποντιακής Γενοκτονίας από την Τουρκία και ο αγώνας για τη διεθνή της αναγνώριση είναι ιερό καθήκον. Κανένα έγκλημα και δε τα εγκλήματα γενοκτονιών δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα και μη αναγνωρισμένα από τη διεθνή κοινότητα.

Σίγουρα δεν ξεχνώ μα πάντα αγωνίζομαι και προσπαθώ για τη δικαίωση και ανάπαυση των αθώων ψυχών των 353.000 Ελλήνων Πόντιων προγόνων μας από τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας.»



Πηγή

onprevezanews.gr

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Κατάργηση εγγραφής
Previous Post

Τα ακίνητα του στρατού στην Ήπειρο που βαίνουν προς αξιοποίηση.. – On Preveza News

Next Post

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς στο Ράδιο Πρέβεζα 93 μίλησε για όλους και για όλα – On Preveza News

Next Post

Ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς στο Ράδιο Πρέβεζα 93 μίλησε για όλους και για όλα - On Preveza News

Τελευταία Νέα

Τοπικά Νέα

Ο πίνακας ”ο χορός του Ζαλόγγου” της Φωτεινής Παππά από σήμερα στο Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας – Preveza Post

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
18 Αυγούστου 2022
0
41

Το Λαογραφικό Μουσείο Καμαρίνας από σήμερα είναι πιο ”πλούσιο”, καθώς η ζωγράφος Φωτεινή Παππά με καταγωγή από την Καμαρίνα,...

Διαβάστε Περισσότερα

Δημοφιλή Νέα

”Έφυγε” για την γειτονιά των Αγγέλων ο 20χρονος Νίκος – Preveza Post

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
8 Αυγούστου 2022
0
119

Πρέβεζα: Το κράνος έσωσε 17χρονο σε τροχαίο το βράδυ της Κυριακής στα Λουτρά – Preveza Post

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
10 Αυγούστου 2022
0
121

Συμβαίνει Τώρα: Μεγάλη φωτιά στα Φλάμπουρα – Preveza Post

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
16 Αυγούστου 2022
0
83

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Daily Magazine
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2020 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Συνεντεύξεις

© 2020 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.