• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Daily Magazine
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022, 13:48
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Συνεντεύξεις
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
Home Τοπικά Νέα

Μήνυμα του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Νίκου Γεωργάκου για την ημέρα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
19 Μαΐου 2020
στα Τοπικά Νέα
Share on FacebookShare on Twitter

“101η επέτειος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίποτε δεν ξεχάστηκε ούτε θα ξεχαστεί!

Related Posts

Θανάσης Ανωγιάτης: Με αφορμή την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή στη ΔΕΥΑΠ – Για μία ακόμη φορά η Δημοτική αρχή εκπλήσσει αρνητικά – Preveza Post

”Πυρά” Δημήτρη Καραμανίδη κατά Νίκου Γεωργάκου για αθλητικές υποδομές και έργα – Preveza Post

15 Αυγούστου: Κορύφωση εκδηλώσεων στο Δήμο Πάργας – Preveza Post

Εν Νικοπόλεια Άκτια 2022 στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου – Preveza Post

Σήμερα 19 Μαΐου είναι η ημέρα μνήμης και θρήνου για τον οικουμενικό ελληνισμό,  είναι η 101η μαύρη επέτειος για τα 353.000 θύματα της γενοκτονίας των αδερφών μας Ελλήνων του Πόντου.

Για όλους μας στο Δήμο Πρέβεζας, όπου ζούμε και ακούμε διαχρονικά τις  ζωντανές μνήμες μέσα από τις γενιές των συμπολιτών μας Ελλήνων προσφύγων του Πόντου μετά τον ξεριζωμό τους από τα πάτρια μας εδάφη κατόπιν της τραγικής γενοκτονίας, η επέτειος αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα.

Τιμούμε με σεβασμό τα 353.000 θύματα της τουρκικής Κεμαλικής θηριωδίας των 353.000 σφαγιασμένων Ελλήνων του Πόντου και δίνουμε την υπόσχεση, ως Έλληνες πολίτες και Δημότες του Δήμου Πρέβεζας, στον οποίο η καρδιά του Πόντου χτυπά δυνατά και η φλόγα της μνήμης παραμένει άσβεστη,  ότι τίποτα  δεν ξεχάστηκε ούτε θα ξεχαστεί!

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία στις 24 Φεβρουαρίου 1994 και αποτελεί το φάρο για την παγκόσμια αναγνώριση  για την οποία καλούμαστε όλοι μας  να συνδράμουμε.

Ένας αιώνας και ένας χρόνος σήμερα, 101 έτη και μία ημέρα και όλος ο ελληνισμός της οικουμένης προσκυνά στη θυσία των αδερφών μας και  προσεύχεται για τις αδικοχαμένες 353.000 ψυχές.

«Την πατρίδαμ’ έχασα,  άκλαψα και πόνεσα.

Λύουμαι κι αρόθυμο, όι-όι ν’ ανασπάλω κι επορώ.»

Get real time update about this post categories directly on your device, subscribe now.

Κατάργηση εγγραφής
Previous Post

Συμφωνία Συνεργασίας του ΕΟΔΥ με την «Σύμπλευση» για δημιουργία Πλωτών Ομάδων και πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για COVID-19 στα νησιά»

Next Post

Νεκρός ο Οδυσσέας -Το αδέσποτο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένας άλλος σκύλος

Next Post

Νεκρός ο Οδυσσέας -Το αδέσποτο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένας άλλος σκύλος

Τελευταία Νέα

Τοπικά Νέα

Θανάσης Ανωγιάτης: Με αφορμή την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή στη ΔΕΥΑΠ – Για μία ακόμη φορά η Δημοτική αρχή εκπλήσσει αρνητικά – Preveza Post

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
16 Αυγούστου 2022
0
42

Ως αιρετό μέλος και εκπρόσωπος της αντιπολίτευσηςστο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ, είμαι αναγκασμένος να τοποθετηθώ δημόσια, σχετικά με τη διαδικασία...

Διαβάστε Περισσότερα

Δημοφιλή Νέα

”Έφυγε” για την γειτονιά των Αγγέλων ο 20χρονος Νίκος – Preveza Post

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
8 Αυγούστου 2022
0
115

Πρέβεζα: Το κράνος έσωσε 17χρονο σε τροχαίο το βράδυ της Κυριακής στα Λουτρά – Preveza Post

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
10 Αυγούστου 2022
0
104

Μάγεψε ο Θανάσης Βασιλόπουλος στο Mango Beach bar (φωτογραφίες) – Preveza Post

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
12 Αυγούστου 2022
0
68

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Daily Magazine
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2020 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Συνεντεύξεις

© 2020 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.