• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2026, 4:08
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Τοπικά Νέα

Μελωδικό ξεκίνημα για το 2026: Η Χορωδία Πρέβεζας “Η Αρμονία” έκοψε τη βασιλόπιτά της στέλνοντας μήνυμα πολιτισμού, συνέχειας και εξωστρέφειας

Από Preveza Post
1 Φεβρουαρίου 2026
στα Τοπικά Νέα
Share on FacebookShare on Twitter


Σε κλίμα συγκίνησης, πολιτιστικής περηφάνιας και έντονης παρουσίας κόσμου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Χορωδίας Πρέβεζας «Η Αρμονία», στην κατάμεστη αίθουσα «Γιάννης Μόραλης» του Δήμου Πρέβεζας. Μια εκδήλωση που ξεπέρασε τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα και εξελίχθηκε σε μια ουσιαστική γιορτή του πολιτισμού, της συλλογικότητας και της μακρόχρονης προσφοράς της χορωδίας στην πόλη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ανάπτυξη Τώρα» Γιώργος Νίτσας, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας Δημήτρης Κώτσης, καθώς και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της χορωδίας, οι χορωδοί, γονείς, φίλοι και πλήθος κόσμου που στηρίζει διαχρονικά την «Αρμονία».

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους, τόσο ο κ. Μπάρκας όσο και ο κ. Νίτσας στάθηκαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια στο έργο της Χορωδίας Πρέβεζας, κάνοντας λόγο για εκπληκτική και συστηματική δουλειά, που έχει ξεπεράσει εδώ και χρόνια τα όρια της πόλης και της χώρας. Τόνισαν ότι η «Αρμονία» αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς πρεσβευτές της Πρέβεζας, με διεθνή αναγνώριση μέσα από τη συμμετοχή της σε διεθνείς συναντήσεις, αλλά και μέσω του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει αδιάλειπτα για περισσότερα από 45 χρόνια, αποτελώντας θεσμό παγκόσμιας εμβέλειας.

Ιδιαίτερα ουσιαστικός και βαθιά ανθρώπινος ήταν ο χαιρετισμός του Προέδρου της Χορωδίας «Η Αρμονία», Κοσμά Κορωναίου, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έκανε έναν απολογισμό μιας χρονιάς γεμάτης δράσεις, μουσικές στιγμές, συνεργασίες και σημαντικές καλλιτεχνικές επιτυχίες.

Όπως ανέφερε, η Παιδική και η Μικτή Χορωδία εργάστηκαν με αφοσίωση, ήθος και συνέπεια, εκπροσωπώντας επάξια την Πρέβεζα εντός και εκτός συνόρων, χαρίζοντας στιγμές συγκίνησης και χαράς και ενισχύοντας τον ρόλο της χορωδιακής τέχνης ως φορέα πολιτισμού και παιδείας.

Ο κ. Κορωναίος υπογράμμισε με έμφαση ότι τίποτα από όλα αυτά δεν αποτελεί αποτέλεσμα ατομικής προσπάθειας, αλλά καρπό συλλογικής δουλειάς, συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Χορωδοί, μαέστροι, γονείς, εθελοντές και φίλοι του συλλόγου συνθέτουν τη ζωντανή δύναμη της «Αρμονίας» και τον λόγο που ο σύλλογος συνεχίζει να πορεύεται με αισιοδοξία και σταθερότητα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας τριετούς θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, με τον πρόεδρο να δεσμεύεται για συνέχιση του έργου με διαφάνεια, συνεργασία και όραμα, ώστε η «Αρμονία» να παραμείνει ανοιχτή στην κοινωνία και προσανατολισμένη στον πολιτισμό, την παιδεία και τη νέα γενιά.

Παράλληλα, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους τους θεσμικούς και κοινωνικούς φορείς που στηρίζουν διαχρονικά τη Χορωδία:
το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Δήμο Πρέβεζας, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Πρέβεζας, την Ιερά Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, τους Βουλευτές του Νομού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, τους χορηγούς, τα τοπικά ΜΜΕ, τη Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων, τα Σώματα Ασφαλείας, τον Σύλλογο Εκφορτωτών Λιμένος Πρέβεζας, τη Μαρίνα Πρέβεζας, καθώς και όλα τα σχολεία της πόλης με ιδιαίτερη μνεία στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχές για υγεία, έμπνευση και δημιουργικότητα, με ένα ξεκάθαρο μήνυμα:
η Χορωδία Πρέβεζας «Η Αρμονία» συνεχίζει να αποτελεί σταθερό πυλώνα πολιτισμού, σημείο αναφοράς για την πόλη και ζωντανό κύτταρο συλλογικής δημιουργίας.

Ένα μελωδικό και αισιόδοξο ξεκίνημα για το 2026, αντάξιο της ιστορίας και της προσφοράς της «Αρμονίας».



Πηγή

onprevezanews.gr

Previous Post

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο

Next Post

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την πώληση 30 ελικοπτέρων Apache στο Ισραήλ έναντι 3,8 δισεκ. δολαρίων

Next Post

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την πώληση 30 ελικοπτέρων Apache στο Ισραήλ έναντι 3,8 δισεκ. δολαρίων

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.