Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνάντησε εκπροσώπους οικογενειών των ισραηλινών ομήρων στη Γάζα


Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνάντησε εκπροσώπους οικογενειών των ισραηλινών ομήρων στη Γάζα | PrevezaPostΤον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκαν το μεσημέρι ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς, και εκπρόσωποι ισραηλινών οικογενειών μέλη των οποίων απήχθησαν στην Γάζα κατά την φονική επιδρομή της 7ης Οκτωβρίου.

Ο πρέσβης ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και ανέφερε ότι συνόδευε εκπροσώπους από 242 οικογένειες Ισραηλινών που απήχθησαν από τη Χαμάς τον Οκτώβριο. Τόνισε, μάλιστα, ότι βρίσκονται εδώ προκειμένου να απευθύνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει, ώστε να επιστρέψουν οι οικογένειές τους στα σπίτια τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, τους καλωσόρισε και επεσήμανε ότι είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από όλα αυτά που βλέπουμε και ακούμε. «Νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτόν τον κόσμο που, από τις βάρβαρες εικόνες των παιδιών που σφαγιάζονται και τους αιχμαλώτους, να μην ανατριχιάζει και να μην αγανακτεί», υπογράμμισε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Όπως πρόσθεσε, συγκλονιστικά συναισθήματα ταράζουν τις ψυχές όλων των ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, των Ελλήνων και του ίδιου προσωπικά. Σημείωσε πως η Εκκλησία θα κάνει ό,τι μπορεί και θα είναι συνεργάτες και συνοδοιπόροι αυτών των οικογενειών. «Είναι ώρα να αφήσουμε τα λόγια και να αρχίσουμε τα έργα», ανέφερε και ευχήθηκε ο Θεός να δώσει γρήγορα λύση.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των οικογενειών μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τα βιώματά τους και με φανερή συγκίνηση παρακάλεσαν τον μακαριώτατο να βοηθήσει όπως μπορεί ώστε να επιστρέψουν οι απαχθέντες στα σπίτια τους.

Ο αρχιεπίσκοπος υποσχέθηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ, διότι, όπως είπε, είναι ένα βάρος που πρέπει να σηκώσουν όλοι οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

Πηγή

www.real.gr

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Πηγή

www.prevezapost.gr

Next Post