Σήμα κινδύνου για επερχόμενες ελλείψεις σε φάρμακα και λουκέτα εκπέμπουν οι φαρμακαποθηκάριοι


Σήμα κινδύνου για επερχόμενες ελλείψεις σε φάρμακα και λουκέτα εκπέμπουν οι φαρμακαποθηκάριοι | PrevezaPostΓια βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί, στο χώρο του φαρμάκου, προειδοποιεί ο  πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων, Θεόδωρος Σκυλακάκης στον RealFm 97,8 και στην εκπομπή των Γιώργου Παγάνη και Αναστασίας Γιάμαλη.

Συγκεκριμένα ο κύριος Σκυλακάκης ανέφερε ότι υπάρχει μια γενικευμένη σύγχυση σχετικά με το τι σηματοδοτεί τελικά την έλλειψη φαρμάκου, ενώ ανέφερε την ανησυχία του κλάδου του για επερχόμενα λουκέτα.

Συγκεκριμένη αναφορά έκανε ο κ. Σκυλακάκης στα αίτια που θα προκαλέσουν την αλυσιδωτή αντίδραση στο χώρο του φαρμάκου ενώ ξεκαθαρίζει υπό ποιες προϋποθέσεις νοείται έλλειψη φαρμάκου.

Συγκεκριμένα αναφέρει :

«Υπάρχει μια βόμβα που έχει τοποθετηθεί αναίτια, εντελώς αναίτια, στο τέλος Ιουλίου, η σύγχυση ενός συνδικαλιστικού οργάνου, χωρίς κανέναν έλεγχο, το τονίζω χωρίς κανένα έλεγχο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου .Ό έλεγχος διήρκησε 12 ώρες, επεβλήθη μια απαγόρευση για 280 σκευάσματα και εδώ αρχίζουν τα ευτράπελα. Το πρώτο είναι καταρχάς πως αποδέχεσαι ως θέσφατο την εισήγηση του ενός χωρίς να μπαίνεις στον κόπο να ρωτήσεις τους άλλους δύο. Δεύτερον γιατί δεν ελέγχεις τα αποθέματα σου στις αποθήκες . σας λέω το εξής ευτράπελο, η απαγόρευση επεβλήθη στις 27 Ιουλίου με ισχύ 30 και τα αποθέματα των αποθηκών ζητήθηκαν πρώτη φορά στις 2 Αυγούστου κατόπιν εορτής. Το τρίτο ευτράπελο σε αυτήν την ιστορία η πολιτεία αυτοαναιρείται στις 5 Ιουλίου ο ΕΟΦ έχει βγάλει μια ανακοίνωση και λέει πολύ σωστά ότι έλλειψη δεν νοείται αν δεν υπάρχει έλλειψη στη δραστική ουσία. Σε απλά ελληνικά δεν νοείται έλλειψη ενός σκευάσματος με το όνομα του διότι μπορεί να υπάρχουν άλλα 5, 10, 15 σκευάσματα γενόσημα τα οποία ασφαλώς καλύπτουν τους ασθενείς θεραπευτικά και δεν δημιουργούν πρόβλημα στη δημόσια υγεία.»

Αναφορικά με τις ελλείψεις που θα αντιμετωπίσουν οι πολίτες ενόψει χειμώνα ο κ. Σκυλακάκης , μεταξύ άλλων αναφέρεται σε ιδιωτικά ή συντεχνιακά συμφέροντα .

«Θα υπήρχε έλλειψη επί παραδείγματι, αν υπήρχε έλλειψη στην δραστική ουσία στο ακετυλοσαλικυλικό οξύ και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αν δεν υπήρχαν άλλα 50 σκευάσματα με ακετυλοσαλικικό οξύ.

Όταν λοιπόν δεν υπάρχει έλλειψη σε αυτά τα 50 σκευάσματα, και ακούστε τώρα την ασύλληπτη αυτογελιοποίηση της ελληνικής πολιτείας . Από τα 280 προϊόντα τα 54 έχουν γενόσημα, το 20%, τα 40 έχουν παραπάνω από 3 γενόσημα, κάποια έχουν και 7 και 8. Εδώ λοιπόν δεν προστατεύεται με αυτή την απόφαση η δημόσια υγεία, προστατεύονται τα συμφέροντα ιδιωτικά ή συντεχνιακά. Πάμε λοιπόν παρακάτω αυτή η απόφαση καλώς ή κακώς επεβλήθη. Έκτοτε έχουμε δώσει αποθέματα 7 φορές , μας έχουν χτυπήσει φιλικά στην πλάτη , μας έχουν πει ναι έχετε δίκιο υπάρχει επάρκεια αλλά η απαγόρευση συνεχίζει. Γιατί συνεχίζει; Σίγουρα όχι για την δημόσια υγεία.»

Πηγή

www.real.gr

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Πηγή

www.prevezapost.gr

Next Post