ΗΠΑ: Αναμνηστικά του Εμφυλίου, μασονικά σύμβολα και βιβλία, βρέθηκαν στη «χρονοκάψουλα» του Ρίτσμοντ – Βίντεο | ενότητες, κόσμος


Διάφορα αναμνηστικά από τον Εμφύλιο πόλεμο, όχι όμως και ο θησαυρός που περίμεναν: η χρονοκάψουλα που είχε θαφτεί πριν από 134 χρόνια κάτω από τη βάση του αγάλματος του στρατηγού Ρόμπερτ Λι στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνιας αποκάλυψε τα μυστικά της σήμερα, χωρίς όμως να ικανοποιήσει τους Αμερικανούς συλλέκτες που την περίμεναν με ανυπομονησία.

Μέσα στο κουτί, οι ειδικοί του τμήματος Ιστορικών Πόρων της Πολιτείας της Βιρτζίνια βρήκαν σφαίρες του Εμφυλίου, χαρτονομίσματα και κέρματα που είχε κόψει η κυβέρνηση των Νοτίων, εφημερίδες και περιοδικά, ένα Αλμανάκ του 1887, βιβλία, μια Βίβλο και έγγραφα μασονικών στοών της περιοχής.

Δύο μικρά ξυλόγλυπτα –τα μασονικά σύμβολα του γνώμονα και του διαβήτη– και μια σημαία της Συνομοσπονδίας βρίσκονταν μέσα σε έναν φάκελο. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα ξύλο των γλυπτών προέρχεται από το δέντρο όπου βρισκόταν ο τάφος του Τόμας “Στόουνγουελ” Τζάκσον, ενός στρατηγού της Συνομοσπονδίας των Νοτίων.

Σε ένα από τα βιβλία υπήρχε ένας σελιδοδείκτης με το προφίλ του στρατηγού Λι. Το κουτί περιείχε επίσης ένα θραύσμα από μια βόμβα που χρησιμοποιήθηκε στη μάχη του Φρεντέρικσμπεργκ, το 1862.

Το χαρακτηριστικότερο αντικείμενο ήταν το σχέδιο μιας γυναίκας, γονατισμένης μπροστά στο φέρετρο του προέδρου Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 14 Απριλίου 1865. Το σκίτσο αυτό είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό Harper’s Weekly δύο εβδομάδες αργότερα.

Οι συλλέκτες ήλπιζαν ότι στο κουτί θα υπήρχε μια φωτογραφία του Λίνκολν στο φέρετρό του.

Το περιεχόμενο του κουτιού είναι «σε καλύτερη κατάσταση απ’ όσο θα περιμέναμε», σχολίασε η Κέιτ Ρίτζγουεϊ, η υπεύθυνη της υπηρεσίας, καθώς άνοιγε με μεγάλη προσοχή τη μεταλλική χρονοκάψουλα.





Πηγή

www.real.gr

Next Post