Ντέσμοντ Τούτου: Οι Πρεσβύτεροι της Ν. Αφρικής τιμούν την προσήλωσή του στην ειρήνη, την αγάπη και την ισότητα | ενότητες, κόσμος


 Η ομάδα των προσωπικοτήτων που συγκροτούν την ομάδα των Πρεσβύτερων (“The Elders”) τίμησαν τον νοτιοαφρικανό αρχιεπίσκοπο Ντέσμοντ Τούτου χαρακτηρίζοντάς τον «έμπνευση» για τον κόσμο. «Η προσήλωσή του στην ειρήνη, την αγάπη και την ισότητα» θα παραμείνει.

Ο Ντέσμοντ Τούτου, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 90 ετών, υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της οργάνωσης αυτής που ιδρύθηκε το 2007 από τον Νέλσον Μαντέλα και συγκεντρώνει αναγνωρισμένες προσωπικότητες που εργάζονται για παγκόσμια προβλήματα που θεωρούνται ανυπέρβλητα.

«Ο θάνατός του ακολουθεί μία μακρά και θαρραλέα μάχη κατά της αρρώστιας, η οποία ποτέ δεν έκαμψε ην αποφασιστικότητά του να αγωνίζεται κατά της αδικίας σε όλες τις μορφές της», αναφέρεται στην ανακοίνωση των Πρεσβύτερων.

«Οι πρεσβύτεροι έχασαν έναν πολύτιμο φίλο, το μεταδοτικό γέλιο και το πονηρό χιούμορ του οποίου μας γοήτευαν όλους…Ο κόσμος έχασε μία πηγή έμπνευσης, τα επιτεύγματα του οποίου δεν θα λησμονηθούν ποτέ και η προσήλωσή του στην ειρήνη, την αγάπη και την θεμελιώδη ισότητα όλων των ανθρωπίνων όντων θα συνεχίσει να εμπνέει τις επόμενες γενεές».

Η πρόεδρος της οργάνωσης, η πρώην πρόεδρος της Ιρλανδίας Μέρι Ρόμπινσον, δήλωσε ότι οι Πρεσβύτεροι «δεν θα είναι αυτό που είναι σήμερα χωρίς το πάθος, την προσήλωση και την ηθικού συνείδηση».





Πηγή

www.real.gr

Next Post