Πρωτοφανείς εικόνες στη Βραζιλία: Συμμορία ληστών έδεσε ομήρους σε αυτοκίνητα ως ανθρώπινες ασπίδες – ΒΙΝΤΕΟ | ενότητες, κόσμος


Οπλισμένη συμμορία λήστεψε τρεις τράπεζες στην Αρακατούμπα της Βραζιλίας και έδεσε ομήρους στα αυτοκίνητα διαφυγής, ώστε να γλιτώσει από τα πυρά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Αρακατούμπα, περίπου 50 συμμορίτες συμμετείχαν στην ενορχήστρωση της περίπλοκης ληστείας. Οι ληστές, βαριά οπλισμένοι, επιτέθηκαν στις τράπεζες νωρίς το πρωί της Δευτέρας, την ώρα που συνεργοί τους περικύκλωναν το τοπικό τμήμα της στρατιωτικής αστυνομίας και απέκλειαν την πρόσβαση σε κεντρικούς δρόμους της Αρακατούμπα, βάζοντας φωτιά σε πολλαπλά παρκαρισμένα οχήματα.

Οι Αρχές ειδοποίησαν τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς, μεταξύ άλλων, υπήρχε φόβος για την ύπαρξη εκρηκτικών σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τα οχήματα των ληστών, ωστόσο δεν μπόρεσαν να επιχειρήσουν ένοπλοι καθώς αυτό θα έθετε σε κίνδυνο πολλές ζωές αθώων, όπως οι άνθρωποι που βρίσκονταν δεμένοι στα οχήματα.

Βίντεο του Βραζιλιάνου δημοσιογράφου Yuri Macri δείχνει δύο από τα οχήματα διαφυγής, με ομήρους δεμένους στο καπό και την οροφή τους

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός υπόπτου και δύο ακόμη ατόμων, χωρίς να κάνει λόγο για τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτοί πέθαναν. Τρία ακόμη άτομα τραυματίστηκαν, ενώ επετεύχθη και η σύλληψη δύο υπόπτων για την ληστεία στις τράπεζες.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας δείχνει πολλαπλά οχήματα να διασχίζουν την πόλη, με ανθρώπους δεμένους στα καπό τους. Από την ηλιοροφή ενός αυτοκινήτου ξεπροβάλλει ένας άνδρας, με τα χέρια σηκωμένα ψηλά

Ο δήμαρχος της Αρακατούμπα, Ντιλαδόρ Μπόρχες, σχολίασε πριν λίγες ώρες ότι η τύχη των ομήρων που πήραν οι ληστές παραμένει ακόμη άγνωστη, ωστόσο η αστυνομία κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο του κέντρου της πόλης. Ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως ήρθε σε επικοινωνία με τον κυβερνήτη της πολιτείας του Σάο Πάολο, όπου ανήκει η Αρακατούμπα, ζητώντας του ενισχύσεις με στόχο την ολική εξομάλυνση της κατάστασης.

Το χρηματικό ποσό που εξασφάλισαν οι ληστές δεν είναι γνωστό. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε σε ορισμένα μέσα, ένας κάτοικος φαίνεται, ωστόσο, να μαζεύει χαρτονομίσματα από το πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική σελίδα G1, οι ληστές χρησιμοποίησαν drones για να παρακολουθήσουν τις κινήσεις των αστυνομικών από ψηλά. Δεν πρόκειται για την πρώτη ληστεία τέτοιου μεγέθους που σημειώνεται στην Αρακατούμπα. Το 2017, εγκληματίες είχαν αποκτήσει τον έλεγχο διάφορων σημείων «στρατηγικής» σημασίας μέσα στην πόλη, επιτεθεί σε αστυνομικά τμήματα και μπλοκάρει δρόμους, με στόχο την ληστεία μιας εταιρείας ιδιωτικής ασφάλισης.





Πηγή

www.real.gr

Next Post