• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2026, 8:06
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Κικίλιας: «Ενισχύουμε την επιχειρησιακή συνεργασία Ελλάδας

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
14 Ιανουαρίου 2026
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστα Φυτιρή, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας.

Στη συνάντηση δόθηκε έμφαση στην άμεση και πρακτική ενίσχυση της επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος και των αρμόδιων Κυπριακών Αρχών, σε όλο το φάσμα των τομέων που αφορούν τη θαλάσσια ασφάλεια, την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, τις κοινές εκπαιδεύσεις, καθώς και την έρευνα και διάσωση.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία απαιτεί διαρκή εγρήγορση και συνεχή ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον Κύπριο ομόλογό του για τη δημιουργία του υπερσύγχρονου Κέντρου Επιχειρήσεων του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος και συνολικότερα, για την υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος “ΑΙΓΙΣ ΙΙ” που περιλαμβάνει προμήθειες νέας τεχνολογίας, πλοίων ανοιχτής θαλάσσης και καταδιωκτικών σκαφών με υπερσύγχρονες δυνατότητες επιτήρησης. Όπως υπογράμμισε, στόχος όλων αυτών των πρωτοβουλιών επιχειρησιακής αναβάθμισης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι η αποτελεσματικότερη αστυνόμευση των θαλασσών και των θαλάσσιων συνόρων, των θαλάσσιων πάρκων, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, των εξορύξεων, της αλιείας και του θαλάσσιου πλούτου της χώρας.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη ανάληψη της εκ περιτροπής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία και στη σημασία του θεσμικού αυτού ρόλου, για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας σε ζητήματα θαλάσσιας ασφάλειας.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών: Οι παρεμβάσεις σε τρία μέτρα στήριξης και τα επόμενα βήματα

Next Post

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Βενεζουέλα άρχισε να αποφυλακίζει Αμερικανούς

Next Post

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Βενεζουέλα άρχισε να αποφυλακίζει Αμερικανούς

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.