• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2026, 8:56
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Τοπικά Νέα

Πολιτική συζήτηση για το νερό από την Κ.Ο Κ.Κ.Ε Πρέβεζας

Από Preveza Post
3 Ιουλίου 2025
στα Τοπικά Νέα
Share on FacebookShare on Twitter


Η Κομματική Οργάνωση Πρέβεζας του ΚΚΕ καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα:

«Νερό: Κοινωνικό αγαθό για τις ανάγκες του λαού ή εμπόρευμα για τις ανάγκες των λίγων. Η Πρόταση του ΚΚΕ»

Την Κυριακή 6 Ιουλίου, στις 8:30 μ.μ., στην Παραλία (έξω από το Εργατικό Κέντρο).

Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και Βουλευτής του ΚΚΕ.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τον Κώστα Κύρλα, δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πρέβεζας και τον Βαγγέλη Βεροιώτη, δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Λευκάδας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τις νέες και τους νέους να μη συμβιβαστούν με την πολιτική που μετατρέπει το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Η κυβέρνηση με νέο νόμο ιδιωτικοποιεί το νερό ύδρευσης και άρδευσης. Αξιοποιεί προηγούμενους νόμους που ψήφησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με βάση τις κατεύθυνσης της ΕΕ, ώστε να το παραδώσουν σε ανύποπτο χρόνο στους επιχειρηματικούς ομίλους, για να κάνουν μπίζνες στις πλάτες μας.

Η  σημερινή πραγματικότητα με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι και αφορά τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα του νερού, έχει  άμεση σχέση με την πολιτική που εφαρμόζει διαχρονικά.

Λύση σε όλα αυτά τα προβλήματα μπορεί να δώσει η πρόταση του ΚΚΕ. Το νερό και η χρήση του δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα. Μονόδρομος προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο ριζικά διαφορετικός δρόμος της εργατικής εξουσίας, της κοινωνικής ιδιοκτησίας, που θα καταργήσει την εμπορευματοποίηση του νερού, ενώ στο πλαίσιο του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού θα αξιοποιείται το σύνολο των υδάτινων πόρων για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού. Σ’ αυτό το πλαίσιο ο Ενιαίος Κρατικός Φορέας Διαχείρισης του νερού θα σχεδιάζει, θα υλοποιεί και θα ελέγχει τη διαχείριση του νερού, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών.



Πηγή

onprevezanews.gr

Previous Post

Γαλλία: Δύο νεκροί από τον καύσωνα

Next Post

Paramount: Δέχτηκε να πληρώσει 16 εκατομμύρια δολάρια στον Τραμπ για την μήνυση του

Next Post

Paramount: Δέχτηκε να πληρώσει 16 εκατομμύρια δολάρια στον Τραμπ για την μήνυση του

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.