• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2026, 3:54
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Επιβεβαιώνει την έρευνα για την πώληση ακινήτων το 2024

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
14 Φεβρουαρίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO), ένας ανεξάρτητος φορέας υπεύθυνος για τη διερεύνηση και τη δίωξη εγκλημάτων που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ, ηγείται της έρευνας, που κορυφώθηκε σήμερα με έφοδο της αστυνομίας  σε γραφεία της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες. Η EPPO επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι διεξάγει «δραστηριότητες συλλογής αποδεικτικών στοιχείων» σχετικά με «μια εν εξελίξει έρευνα».

Η Εισαγγελία αρνήθηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες, επικαλούμενη την ανάγκη προστασίας της ακεραιότητας της διαδικασίας. Ωστόσο η έρευνα αφορά «την πώληση 23 κτιρίων της Επιτροπής στο βελγικό κράτος το 2024», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής στο POLITICO. Εκείνη την εποχή Επίτροπος προϋπολογισμού ήταν ο Γιοχάνες Χαν.

Πλήρης συνεργασία με την Εισαγγελία

Η πώληση των ακινήτων «ακολούθησε τις καθιερωμένες διαδικασίες και πρωτόκολλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι προσηλωμένη στη διαφάνεια και τη λογοδοσία και θα συνεργαστεί πλήρως με την EPPO και τις αρμόδιες βελγικές αρχές σε αυτό το θέμα, παρέχοντας όλες τις πληροφορίες και τη βοήθεια που απαιτούνται για να διασφαλιστεί μια διεξοδική και ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με το θέμα αυτό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την πρώτη δημοσίευση της Financial Times, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες εγκαταστάσεις της Επιτροπής, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος προϋπολογισμού.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Κατασκοπευτικό θρίλερ: Αυτοί είναι οι Κινέζοι στρατολόγοι του 54χρονου σμηνάρχου

Next Post

Ολοκληρώθηκε η άτυπη Σύνοδος Κορυφής για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας

Next Post

Ολοκληρώθηκε η άτυπη Σύνοδος Κορυφής για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.