• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2026, 1:09
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Βαρουφάκης στη Hurriyet: «Η Ελλάδα έγινε δορυφόρος του Ισραήλ

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
24 Μαρτίου 2026
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη άσκησε με συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας ότι  «η Τουρκία κάνει αυτό που δεν κατάφερε η Ελλάδα. Τοποθετεί τον εαυτό της ως διαμεσολαβητή», ενώ η Αθήνα έχει τεθεί υπό την επιρροή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η Ελλάδα, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη ο πόλεμος εναντίον του Ιράν έχει μετατραπεί σε δορυφόρο του Ισραήλ. Σημείωσε ότι το να επιτεθεί το Ισραήλ στην Τουρκία θα ήταν ένας πολύ λανθασμένος υπολογισμός, και δεν θα το έκανε,  δεν θα έμπαινε δηλαδή  σε έναν πόλεμο στον οποίο υπάρχει πιθανότητα να χάσει. Η Τουρκία είναι ένα πολύ «μεγάλο ψάρι» για το Ισραήλ, είπε, και σημείωσε ότι το ισραηλινό κράτος αποτελεί σαφή απειλή για ολόκληρη την περιοχή και για την ανθρωπότητα.

«Για να ολοκληρώσει το έγκλημα γενοκτονίας που διαπράττει στην Παλαιστίνη, έχει ανάγκη από μια διαρκή πολεμική κατάσταση στην περιοχή. Μια μέρα θα ξυπνήσουμε και θα δούμε ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν εξαφανιστεί», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Είμαστε δορυφόροι και υπηρέτες των ΗΠΑ – Ισραήλ

Αναφερόμενος στην σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, σημείωσε ότι «αυτή τη σχέση, που ξεκίνησε το 1999 βλάπτει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Από τότε, οι ελληνικές κυβερνήσεις τη στήριξαν. Έκτοτε, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε δορυφόρο του Ισραήλ. Έχουμε χάσει την ανεξαρτησία μας. Βρισκόμαστε όχι μόνο στα χέρια των ΗΠΑ αλλά και του Ισραήλ. Ο Μητσοτάκης πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να παρακολουθεί, με ισραηλινή τεχνολογία, ακόμη και τους ίδιους του τους υπουργούς και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων».

Είπε ακόμα ότι η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι εξαιρετικά επικερδής για τους εμπόρους όπλων. «Για τη Δύση, ούτε η Τουρκία ούτε η Ελλάδα έχουν σημασία από πλευράς συμφερόντων», είπε. Αναφερόμενος στον πόλεμο και την στάση των δύο χωρών σε αυτόν υποστήριξε:

«Η Τουρκία κατάφερε αυτό που δεν κατάφερε η Ελλάδα. Εμείς μπήκαμε υπό την επιρροή των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Κανείς πλέον δεν παίρνει την Ελλάδα στα σοβαρά. Είμαστε υπηρέτες των πολεμικών μηχανών του Ισραήλ και των ΗΠΑ, έχουμε γίνει δορυφόροι τους.

Η δική σας κυβέρνηση, για παράδειγμα στον πόλεμο της Ουκρανίας, διατήρησε πολύ καλές σχέσεις τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία. Ενώ έστελνε drones στην Ουκρανία, ταυτόχρονα διευκόλυνε και το εμπόριο ρωσικού φυσικού αερίου. Αυτό είναι ένα παράδειγμα λογικής και έξυπνης πολιτικής. Τοποθετήθηκε ως διαμεσολαβητής. Ελπίζω η Άγκυρα να αναλάβει τον ίδιο ρόλο και σε αυτόν τον πόλεμο», είπε.

Σε αξιολύπητη κατάσταση η Ελλάδα

Σχολιάζοντας την στάση της Ελλάδας στον πόλεμο είπε: «Βρίσκεται σε αξιολύπητη κατάσταση. Ο πρωθυπουργός μας, υποτίθεται για να προστατεύσει την Κύπρο, έστειλε τέσσερα F-16 και μια φρεγάτα. Στην πραγματικότητα προστατεύει τη βρετανική βάση εκεί. Αυτή η περιοχή χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ για να σκοτώνουν ανθρώπους στη Γάζα και στο Ιράν. Οι Ευρωπαίοι είναι φοβισμένοι και κουβαλούν ενοχές για τον αντισημιτισμό. Παλαιότερα στήριξαν τη γενοκτονία των Εβραίων, τώρα στηρίζουν τη γενοκτονία των Παλαιστινίων.»





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

«Κανένας από τους δύο ιρανικούς πυραύλους δεν πλησίασε τη βάση» λέει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας

Next Post

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των Μεταφορών

Next Post

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των Μεταφορών

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.