• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, 22:27
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

«Πρέπει να υπάρξει εκεχειρία» – Κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου μετά τους μαζικούς βομβαρδισμούς

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
11 Απριλίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας στον Λίβανο υπογράμμισε η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της χώρας, καταγγέλλοντας ότι οι συνεχιζόμενοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνιστούν «μη αποδεκτές συνθήκες» για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

«Δεν μπορεί να γίνεται διαπραγμάτευση υπό βομβαρδισμό»

Η υπουργός Χανίν Σάγεντ, μιλώντας στο Sky News, τόνισε ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου:

«Πρέπει να υπάρξει εκεχειρία στον Λίβανο και δεν είναι αποδεκτό να διαπραγματευόμαστε υπό βομβαρδισμό», δήλωσε.

Όπως πρόσθεσε, οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία:

«Αυτό που συνέβη πριν από δύο ημέρες ήταν πραγματικά αδιανόητο».

Πάνω από 300 νεκροί σε μία ημέρα

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, περισσότεροι από 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 1.000 τραυματίστηκαν μόνο την Τετάρτη, έπειτα από διαδοχικά ισραηλινά πλήγματα.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ αναφέρει ότι στόχος των επιθέσεων είναι η Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν.

Κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου

Η Σάγεντ κατηγόρησε ευθέως το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου:

«Μπορώ να πω ότι έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου. Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για το γιατί στοχοποιούνται τόσοι άμαχοι και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας», ανέφερε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ολόκληρα κτίρια έχουν ισοπεδωθεί.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις παρά την εκεχειρία

Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται παρά την εκεχειρία δύο εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, γεγονός που εντείνει τις εντάσεις και περιπλέκει τις διπλωματικές προσπάθειες.

Η υπουργός κατέληξε ότι η χώρα εξακολουθεί να μετρά τις απώλειες της, με τους πολίτες να θάβουν ακόμη τους νεκρούς τους μετά την ημέρα πένθους που κηρύχθηκε την Πέμπτη.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ασθενής σεισμική δόνηση κοντά στην Πάργα αισθητή στην Πρέβεζα

Next Post

Δεν θα επιλέξει ο κ. Ανδρουλάκης εάν θα είμαι στην πολιτική ζωή του τόπου

Next Post

Δεν θα επιλέξει ο κ. Ανδρουλάκης εάν θα είμαι στην πολιτική ζωή του τόπου

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.