Η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου για την προσωπική διαφορά που ζητούσε.
Στη διάψευση δημοσιευμάτων που εμφανίζουν τη δικογραφία που διαβιβάστηκε εις βάρος του στη Βουλή να αφορά φάκελο της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την περίοδο που ήταν Υπουργός Υγείας προχώρησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης.
Με ανάρτησή του στο X ο κ. Πλεύρης χαρακτηρίζει «ψευδή» την είδηση που διακινήθηκε υποστηρίζοντας ότι η δικογραφία που διαβιβάστηκε αφορά μήνυση υπαλλήλου του Υπουργείου Υγείας εναντίον του, η οποία σχετίζεται – όπως αναφέρει – με υπηρεσιακή διαφωνία και όχι με ζητήματα διαχείρισης της πανδημίας ή ευρωπαϊκής έρευνας.
Ο Υπουργός ζητεί άμεση αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζοντας ότι διαφορετικά θα κινηθεί νομικά κατά όσων, όπως σημειώνει, «παράγουν και διακινούν fake news».
Παράλληλα, κάνει λόγο για προσβολή της τιμής και της υπόληψής του, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η αναπαραγωγή ανακριβών πληροφοριών που δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις.
Η υπόθεση αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς ο κ. Πλεύρης προαναγγέλλει δικαστικές ενέργειες σε περίπτωση που – όπως τονίζει – δεν υπάρξει άμεση διόρθωση του δημοσιεύματος.
Σύμφωνα πάντως και με αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές η δικογραφία αφορά σε μήνυση που είχε υποβάλει υπάλληλος του Υπουργείου κατά των οικονομικών υπηρεσιών σε σχέση με την προσωπική διαφορά που έπρεπε να λαμβάνει. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι η υπάλληλος έκανε μήνυση στον Υπουργό επειδή δεν παρενέβη στην υπόθεσή της.
Πηγή
www.real.gr
