• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 19 Απριλίου 2026, 3:09
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Κατασχέθηκαν 1,6 τόνοι κοκαΐνης στα ανοιχτά των ακτών της Δομινικανής Δημοκρατίας

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
19 Απριλίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Η Δομινικανή Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα την κατάσχεση 1,6 τόνων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική σε επιχείρηση που διεξήχθη με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Το φορτίο βρέθηκε χθες Παρασκευή σε πλοίο που αναχαιτίστηκε στα ανοικτά των νότιων ακτών της χώρας αυτής της Καραϊβικής κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης της υπηρεσίας καταπολέμησης των ναρκωτικών και της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA), δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας της Δομινικανής Δημοκρατίας, Κάρλος Ντέβερς.

Ο ίδιος περιέγραψε την επιχείρηση ως «ένα από τα πιο σκληρά πλήγματα που δέχτηκαν τα δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα» στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι οι οργανώσεις αυτές «χρησιμοποιούν ταχύπλοα εξοπλισμένα με ισχυρούς εξωλέμβιους κινητήρες και προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας».

Η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε μετά από καταδίωξη στην ανοιχτή θάλασσα και ανταλλαγή πυρών μεταξύ του πληρώματος και των στρατιωτικών δυνάμεων, η οποία έληξε χωρίς τραυματισμούς.

Σύμφωνα με την υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών της Δομινικανής Δημοκρατίας, αρκετοί επιβαίνοντες κατάφεραν να διαφύγουν σε ένα κοντινό εθνικό πάρκο.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Ουάσιγκτον έχει σημαντική ναυτική παρουσία στην Καραϊβική, όπου έχει επιτεθεί σε πλοία που θεωρούνται ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών, έχει κατασχέσει πετρελαιοφόρα και έχει πραγματοποιήσει μια δραματική επιδρομή στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας για να συλλάβει τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για τρομοκρατία των ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη.

Οι επιθέσεις των ΗΠΑ σε δεκάδες πλοία που θεωρούνται ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών έχουν ήδη προκαλέσει περισσότερους από 150 θανάτους.





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

Κατάρ και Τουρκία υποστηρίζουν τις διπλωματικές προσπάθειες του Πακιστάν για εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν

Next Post

«Πόσο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης θα διατηρεί το προσωπικό του ρουσφέτι;»

Next Post

«Πόσο ακόμα ο κ. Μητσοτάκης θα διατηρεί το προσωπικό του ρουσφέτι;»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.