• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 5:56
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

O Πρέσβης του Ιράν στον ΟΗΕ βλέπει νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ αφού τερματίσουν τον ναυτικό αποκλεισμό

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
23 Απριλίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος του Ιράν στον ΟΗΕ, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί ανέφερε ότι πιστεύει πως οι συνομιλίες στην πρωτεύουσα του Πακιστάν θα επανεκκινηθούν μετά την άρση του ναυτικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ. Νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι έχουν υπάρξει «ενδείξεις» ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο.

«Μόλις η Ουάσινγκτον τερματίσει τον ναυτικό αποκλεισμό, νομίζω ότι ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί στην Ισλαμαμπάντ», δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό μέσο ενημέρωσης IRNA.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε ότι οι ΗΠΑ έχουν υποδείξει ανεπίσημα στους Ιρανούς ότι θα άρουν σύντομα τον ναυτικό αποκλεισμό τους, που απαίτησε η Τεχεράνη για την επιστροφή στις διαπραγματεύσεις στο Ισλαμαμπάντ.

“Ο ναυτικός αποκλεισμός από τις ΗΠΑ είναι παραβίαση της εκεχειρίας. Τους είπαμε ότι πρέπει να άρετε αυτό τον αποκλεισμό. Έχουμε ενδείξεις ότι είναι έτοιμοι να τον άρουν. Μόλις το κάνουν, νομίζω ότι ο επόμενος γύρος των διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσει στο Ισλαμαμπάντ”, ανέφερε ο κ. Ιραβανί.

Ο Ιρανός πρέσβης ανέφερε ότι δεν ξεκίνησε το Ιράν στρατιωτική επιχείρηση, αλλά οι ΗΠΑ, τονίζοντας ότι το “Ιράν ήταν έτοιμο”.

“Αν θέλουν να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουμε για να βρεθεί μια πολιτική λύση, θα μας βρουν ξανά έτοιμους. Εάν πάλι επιλέξουν να συνεχίσουν τον πόλεμο πάλι θα μας βρουν έτοιμους” σημείωσε.

Πηγές: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Νίκη για τα μέτρα στήριξης: Επιστρέφει ψίχουλα στην κοινωνία από το ματωμένο πλεόνασμα

Next Post

Ετοιμοπόλεμη δηλώνει η Centcom: Οι δυνάμεις μας επανεξοπλίζονται κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας

Next Post

Ετοιμοπόλεμη δηλώνει η Centcom: Οι δυνάμεις μας επανεξοπλίζονται κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.