• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 26 Ιουλίου 2026, 16:49
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Μ. Αποστολάκη στον Realfm 97,8: Το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ αφορά εγκληματικό δίκτυο με στόχο εκλογική επιρροή, η ΝΔ προσπάθησε να το συγκαλύψει

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
4 Μαΐου 2026
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, την πολιτική αντιπαράθεση για τη στελέχωση των Ανεξάρτητων Αρχών, την κυβερνητική παρέμβαση για την προστασία των δανειοληπτών, αλλά και το μανιφέστο του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, Μιλένα Αποστολάκη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

Στο θέμα των Ανεξάρτητων Αρχών, κατηγόρησε την κυβέρνηση για χειραγώγηση και διαστρέβλωση, αναφερόμενη σε περιπτώσεις όπως η ΑΔΑΕ και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Ελληνική Λύση, δεν σεβάστηκε τη συνταγματική πρόβλεψη για την επιλογή των μελών των Αρχών, κάνοντας λόγο για «συμπαιγνία». Επίσης, επέκρινε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην στελέχωση των ακέφαλων Ανεξάρτητων Αρχών, ενώ κατήγγειλε θεσμικό εκβιασμό εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς απέσυρε τις προτάσεις της όταν δεν υπήρξε συμφωνία και στις δύο προτάσεις.

«Τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση έχει συμπεριφερθεί μέχρι σήμερα στις ανεξάρτητες αρχές, νομίζω τον έχουν αντιληφθεί όλοι οι Έλληνες. Για ανεξάρτητες αρχές που είχαν έναν κρίσιμο ρόλο εκ της συστάσεώς τους, σε ό,τι αφορά σκάνδαλα που έχουν κηλιδώσει τη δημόσια ζωή. Αναφέρομαι τόσο στην ΑΔΑΕ με την συμπεριφορά απέναντι στον κ. Ράμμο, τη συμπαιγνία με την Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου, αλλά και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Η συνταγματική πρόβλεψη για τα 4/5 αρχικά και αργότερα για τα 3/5, είναι μια πρόνοια που θέλει να κατευθύνει το πολιτικό σύστημα στην συναίνεση και είναι πάρα πολύ ορθή. Η συμπαιγνία είναι όμως κάτι το οποίο νομίζω ορθώς χρησιμοποιήθηκε ως λέξη από μένα, γιατί αν θυμάστε καλά το άθροισμα, ήταν ένα άθροισμα το οποίο κατά την άποψή μας δεν υπηρετούσε το κλάσμα που το Σύνταγμα απαιτούσε.  Το άθροισμα ήταν 16,7 για παράδειγμα και όχι 17. Στο σύνολο της διάσκεψης των προέδρων, αθροίζοντας κανείς, τους βουλευτές της πλειοψηφίας μαζί με τους βουλευτές της Ελληνικής Λύσης υπολειπόταν του ακέραιου αριθμού, που θα αντιστοιχούσε στο κλάσμα, το οποίο το Σύνταγμα απαιτούσε».

Σχετικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, η κ. Αποστολάκη εκτίμησε ότι η ΝΔ προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, κάνοντας λόγο για «εγκληματικό δίκτυο» με στόχο την εκλογική επιρροή. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει θεσμική ευθύνη να διασφαλίσει την ισονομία και ζήτησε προανακριτική επιτροπή για τους Φωτεινή Αραμπατζή και Σπήλιο Λιβανό.

Αναφορικά με την κυβερνητική παρέμβαση για την προστασία των δανειοληπτών, η κ. Αποστολάκη υποστήριξε ότι η κυβέρνηση παρουσιάζει μια ευρωπαϊκή υποχρέωση ως εθνική πρωτοβουλία και ότι υπάρχει καθυστέρηση στην ενσωμάτωση της σχετικής οδηγίας. Επίσης, έκανε λόγο για απουσία της κυβέρνησης σε θέματα υπεύθυνου δανεισμού και υπερχρέωσης των νοικοκυριών.

Τέλος, σχετικά με το μανιφέστο του Αλέξη Τσίπρα, η κ. Αποστολάκη το χαρακτήρισε θεωρητικό κείμενο και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αυτοτελή στρατηγική και επιδιώκει κοινωνικές συμμαχίες με ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας και επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα ευθύνης και διακυβέρνησης.

Ακούστε το ηχητικό

https://www.real.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-04-Μιλένα-Αποστολάκη-Χατζηνικολάου-Δελλατόλας.mp3





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

Φον ντερ Λάιεν: Ο πόλεμος στο Ιράν θα βλάψει την Ευρώπη για χρόνια

Next Post

Χάρης Δούκας: «Δικαίωση για τους Αθηναίους η απόφαση Μητσοτάκη για πιλοτική παράδοση της Βασιλίσσης Όλγας στην κυκλοφορία»

Next Post

Χάρης Δούκας: «Δικαίωση για τους Αθηναίους η απόφαση Μητσοτάκη για πιλοτική παράδοση της Βασιλίσσης Όλγας στην κυκλοφορία»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.