• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2026, 9:45
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ρωσικά πλήγματα σε πρατήριο καυσίμων και αποθήκες στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
15 Σεπτεμβρίου 2026
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Μη επανδρωμένο εναέριο όχημα εφόρμησης έπληξε πρατήριο καυσίμων στο Κίεβο τις πρώτες πρωινές ώρες, ανέφερε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram, προσθέτοντας ότι χτυπήθηκαν συνοικίες σε δεύτερη συνοικία και ότι διαπιστώθηκε «σοβαρός τραυματισμός» ενός άνδρα σε τρίτη.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε πως άκουγε εκρήξεις.

Η επίθεση καταγράφτηκε μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουκρανία και η Ρωσία συμφώνησαν να μην πλήττουν η μια τις ενεργειακές υποδομές της άλλης.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πλήττουν το τελευταίο διάστημα πρατήρια καυσίμων στο Κίεβο. Τους τελευταίους μήνες έβαλαν στο στόχαστρο συνολικά 300, κυρίως σε ή κοντά σε περιοχές στην πρώτη γραμμή.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Πολωνίας ανακοίνωσαν παράλληλα ότι διεξήχθησαν προληπτικές αεροπορικές επιχειρήσεις.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, ουκρανική πυραυλική επίθεση προκάλεσε ζημιά σε αποθήκη της ρωσικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Ozon στην πόλη Ταγκανρόγκ (νοτιοδυτικά), μεταξύ άλλων, έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης της Ραστόφ Γιούρι Σλιούσαρ.

Στη Σαμάρα, επιδρομή με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα είχε στόχο βιομηχανική εγκατάσταση, ανέφερε ο περιφερειάρχης Βιτσισλάβ Φεντόρισεφ, χωρίς να την κατονομάσει. Στην περιφέρεια αυτή βρίσκονται πολλά μεγάλα διυλιστήρια.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες που δίνουν οι αρχές των δυο εμπόλεμων χωρών με ανεξάρτητο τρόπο.

Χθες βράδυ, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διαβεβαίωσε πως το Κίεβο είναι έτοιμο να δεχτεί πρόταση της Ουάσιγκτον να σταματήσουν αμοιβαία οι επιθέσεις εναντίον των ενεργειακών υποδομών, αλλά με προϋπόθεση ότι οι σύμμαχοι της χώρας του θα εγγυηθούν ότι η Μόσχα είναι αληθινά διατεθειμένη να βάλει τέλος στον πόλεμο που ξέσπασε το 2022.





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

Κωνσταντοπούλου για Μαζωνάκη: Αμείλικτα ερωτηματικά συνοδεύουν τον χαμό του, έχουμε υποχρέωση να απαντηθούν όλα

Next Post

Χανιά: Αγωνία για το δύο εβδομάδων βρέφος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο – Τι λέει η μητέρα του

Next Post

Χανιά: Αγωνία για το δύο εβδομάδων βρέφος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο – Τι λέει η μητέρα του

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.