• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2026, 15:34
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Επίτροπος Μπρούνερ για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα κάνει πολύ καλή δουλειά και αυξάνει τις επιστροφές – ΒΙΝΤΕΟ

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
6 Νοεμβρίου 2026
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Στον ρόλο της Ελλάδας στην προσπάθεια περιορισμού της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρθηκε ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Μάγκνους Μπρούνερ.

«Η Ελλάδα κάνει πολύ καλή δουλειά και επίσης αυξάνει τις επιστροφές. Αυτό στέλνει ένα πολύ σαφές μήνυμα από την Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο» τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Μάγκνους Μπρούνερ.

Ο κ. Μπρούνερ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αρχική αξιολόγηση της Επιτροπής για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο στη χώρα, με έμφαση στις διαδικασίες ελέγχου και καταγραφής στα σύνορα, καθώς και σε τυχόν συγκεκριμένες βελτιώσεις από πέρυσι και προκλήσεις που παραμένουν, είπε:


Διαβάστε σήμερα στο InStyle.gr

Νέο χαστούκι για την Blake Lively: Τέλος στη λειτουργία της εταιρείας ποτών της

«Η Ελλάδα είναι, φυσικά, απίστευτα σημαντική για τη διαχείριση της μετανάστευσης στην Ευρώπη και παίζει σημαντικό ρόλο στις προσπάθειές μας να περιορίσουμε την παράνομη μετανάστευση», διευκρινίζοντας ότι αυτό έχει επίσης θετικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως προς τις αφίξεις, αναφέρθηκε στη μείωσή τους συνολικά κατά μήκος της ανατολικής μεσογειακής διαδρομής, ενώ αναγνώρισε ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις, ειδικά λόγω των αφίξεων από τη Λιβύη».

«Για τον λόγο αυτό, συνεργαζόμαστε με τις χώρες εταίρους μας κατά μήκος του ανατολικού διαδρόμου, για να αποτρέψουμε αυτά τα επικίνδυνα ταξίδια – και εκεί, η Ελλάδα είναι οπωσδήποτε εξαιρετικά σημαντική», επανέλαβε.

Αναφορικά με τους κανόνες του νέου Συμφώνου, ο κ. Μπρούνερ εξήγησε ότι η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση στη δεξαμενή αλληλεγγύης, όπως και πέρυσι, και ότι «κάνει αποτελεσματική χρήση της νέας διαδικασίας στα σύνορα».

«Αυτά είναι πολύ καλά νέα. Η Ελλάδα κάνει πολύ καλή δουλειά και αυξάνει τις επιστροφές, παρεμπιπτόντως. Και αυτό στέλνει ένα πολύ σαφές μήνυμα από την Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο. Πολύ καλά νέα» , σχολίασε.

Καταληκτικά, ο Επίτροπος Μπρούνερ επισήμανε ότι «η Ελλάδα υλοποιεί επίσης το κομμάτι της ευθύνης και της αλληλεγγύης και αυτό ενισχύει συνολικά το κοινό μας σύστημα και συμβάλλει επίσης στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των κρατών μελών».





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

Δωροθέα Μερκούρη: Συγκινεί το «αντίο» στην Ελευθερία Σιφναίου

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.