• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2026, 15:58
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Η ΕΣΗΕΑ για τις επιθέσεις πολιτικών σε δημοσιογράφους

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
5 Φεβρουαρίου 2023
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρεται στις επιθέσεις πολιτικών σε δημοσιογράφους υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι πολιτικοί θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν αντιμάχονται τους δημοσιογράφους αλλά τις πολιτικές των άλλων κομμάτων και από αυτή την αντιπαράθεση θα προκύψει το νέο εκλογικό αποτέλεσμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, επισημαίνει, για άλλη μία φορά, τα αυτονόητα που, όμως, δεν φαίνεται να γίνονται αποδεκτά από όλους.
Οι δημοσιογράφοι δεν συμμετέχουν στις εκλογές. Συμμετέχουν τα πολιτικά κόμματα, που θα εκθέσουν τις απόψεις τους και το πρόγραμμά τους στον ελληνικό λαό. Οι πολιτικοί θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν αντιμάχονται τους δημοσιογράφους αλλά τις πολιτικές των άλλων κομμάτων και από αυτή την αντιπαράθεση θα προκύψει το νέο εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι δημοσιογράφοι προσπαθούν με τις ερωτήσεις τους να εκμαιεύσουν τις απόψεις των πολιτικών, ώστε να γίνουν απολύτως γνωστές οι θέσεις τους στο ευρύ κοινό. Εάν οι ερωτήσεις δημιουργούν εκνευρισμό ή ακόμη και θυμό, θεωρούμε ότι οι ξεκάθαρες απαντήσεις είναι ο σωστός δρόμος και όχι οι επιθέσεις, οι χαρακτηρισμοί και η στοχοποίηση.

Οι πολιτικές πεποιθήσεις των συναδέλφων είναι θέμα προσωπικό που δεν αφορά τους πολιτικούς, ούτε θα επιτρέψουμε να ζητείται «πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων» με σκοπό να δημιουργηθούν εντυπώσεις και να εξυπηρετηθεί η πολιτική αντιπαράθεση. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ούτε «φίλοι» ούτε «εχθροί». Οφείλουν με τη δουλειά τους και τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία να αναδεικνύουν πολιτικές διαφοροποιήσεις και να παρέχουν πλουραλιστική ενημέρωση. Η εργαλειοποίησή τους στο πλαίσιο της κομματικής αντιπαράθεσης δεν εξυπηρετεί ούτε τη δημόσια συζήτηση ούτε τη δημοκρατία.

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τον αποκλεισμό δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης από συνεντεύξεις Τύπου, προκειμένου να αποφευχθούν «ενοχλητικές» ερωτήσεις. Η αποστολή των δημοσιογράφων είναι να θέτουν ερωτήματα και ο πολιτικός κόσμος οφείλει να απαντά και να τοποθετείται για όλα τα ζητήματα προκειμένου να ενημερώνεται σφαιρικά ο ελληνικός λαός».



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Τραγωδία στην Πάτρα: Εφυγε από τη ζωή κοριτσάκι 5,5 μηνών | ενότητες, κοινωνία

Next Post

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Χιλή

Next Post

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ στην Χιλή

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.