• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2026, 20:45
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της KFOR

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
13 Σεπτεμβρίου 2023
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


H Ελλάδα πρωταγωνιστεί στα Βαλκάνια με τις Ένοπλες Δυνάμεις να αναλαμβάνουν τα ηνία της διεθνούς δύναμης Κοσσυφοπεδίου, με την Διοίκηση, το Επιτελείο και τον Ελληνικό Λόχο της KFOR να βρίσκεται στο Στρατόπεδο BONDSTEEL.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από την περασμένη Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, η διοίκηση της ειρηνευτικής αποστολής KFOR έχει περάσει σε ελληνικά χέρια.

Ήδη στο στρατόπεδο BONDSTEEL του Κοσσυφοπεδίου βρίσκεται η Διοίκηση, το Επιτελείο και ο Ελληνικός Λόχος του 2ου Πολυεθνικού Τάγματος της Δύναμης «Kosovo Force Operational Reserve Force» (KFOR ORF). Το συγκεκριμένο στρατόπεδο αποτελεί και το Στρατηγείο της ειρηνευτικής αποστολής KFOR, προκειμένου να αναλάβει αποστολές ασφαλείας, συνδράμοντας στην ικανότητα άμεσης αντίδρασης του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Κοσσόβου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ αναφορικά με την συνεισφορά και συμμετοχή σε δράσεις της Συμμαχίας, ανέλαβαν την οργάνωση του Πολυεθνικού Τάγματος κατόπιν της ανάγκης δημιουργίας πολυεθνικής δύναμης που τέθηκε από την Διακλαδική Διοίκηση Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νάπολη (Joint Force Command Naples – JFC NAPLES). Η διαταγή ανάπτυξης ελήφθη από την JFC NAPLES, μετά την επιτυχή αξιολόγηση του Τάγματος από Ομάδα Αξιολόγησης του ΝΑΤΟ, που περατώθηκε την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου.

Η ανάληψη της Διοίκησης του 2ου Πολυεθνικού Τάγματος της Δύναμης «Kosovo Force Operational Reserve Force» (KFOR ORF) από την Ελλάδα αναδεικνύει την συνεχή και δυναμική παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αποδεικνύοντας την καθοριστική συμβολή τους στην ανάδειξη της Χώρας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, την Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε τελετή αναχώρησης στο Στρατόπεδο «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ» στην Νέα Σάντα Κιλκίς, στην οποία παραβρέθηκε ο Διοικητής του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος.

KFOR



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

«Η Τουρκία έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα»

Next Post

Αφρική: «Λίμνες» στη Σαχάρα δημιούργησε η κακοκαιρία Daniel – Περισσότεροι από 5.300 οι νεκροί στη Λιβύη

Next Post

Αφρική: «Λίμνες» στη Σαχάρα δημιούργησε η κακοκαιρία Daniel - Περισσότεροι από 5.300 οι νεκροί στη Λιβύη

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.