• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2026, 9:40
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

«Σίγουρα θα γίνει σεισμός μεγαλύτερος από 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
23 Φεβρουαρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Τεράστια ανησυχία επικρατεί στην Τουρκία καθώς ο καθηγητής σεισμολογίας Νατζί Γκιορούρ προχώρησε σε νέες δηλώσεις στις οποίες αναφέρει ότι «σίγουρα θα γίνει σεισμός μεγαλύτερος από 7 Ρίχτερ» στην Κωνσταντινούπολη.

Ο καθηγητής σεισμολογίας συμμετείχε στο πρόγραμμα «Κωνσταντινούπολη και σεισμός» σε ένα πανεπιστήμιο στο Sarıyer σχετικά με έναν πιθανό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη. Ο Νατζί Γκιορούρ έκανε μια παρουσίαση στην εκδήλωση και απάντησε στις ερωτήσεις των φοιτητών και των συμμετεχόντων. Στην παρουσίασή του, έδωσε πληροφορίες σχετικά με το σημείο όπου είναι πιθανό να συμβεί σεισμός στην Κωνσταντινούπολη.

Ο καθηγητής σεισμολογίας υποστήριξε ότι είναι πιθανό να γίνει σεισμός στην δυτική περιοχή του Μαρμαρά. Ο Γκιορούρ τόνισε ότι σεισμοί σημειώθηκαν στην περιοχή Tekirdağ το 1912 και στο Gölcük το 1999.

«Στη μέση αυτών των περιοχών είναι η Θάλασσα του Μαρμαρά και δεν έχει γίνει σεισμός από το 1766. Πρόκειται για ένα σεισμικό κενό. Ένα σεισμικό κενό στη γεωλογία δεν μπορεί ποτέ να συνεχιστεί, πρέπει να καλυφθεί. Αυτό το μέρος πρέπει να “σπάσει”, δεν μπορεί να παραμείνει αδιάσπαστο. Οι κινήσεις και η ενέργεια εκεί σίγουρα θα το “σπάσουν”. Αυτό είναι το ρήγμα από τη Βόρεια Ανατολία. Έχει τη συνήθεια να μεταφέρει σεισμούς από την ανατολή προς τη δύση» ανέφερε ο Γκιορούρ.

«Με άλλα λόγια, όποτε το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας έχει προκαλέσει σεισμό, το δυτικό τμήμα του είναι ο “στόχος” του επόμενου σεισμού. Στην πραγματικότητα, η αλυσίδα των σεισμών από το 1939 έως το 2023 ήταν πάντα από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Αυτά είναι πολύ απλό. Ακόμη και αν η φύση είναι πολύπλοκη, “Επαναλαμβανόμενα γεγονότα συμβαίνουν που δεν εξαπατούν πολύ τους ανθρώπους”. Εκτός από αυτό, δεν θα αναφέρω τους υπολογισμούς και τα βιβλία, υπάρχει οθωμανική ιστορία, βυζαντινή ιστορία, γνωρίζουμε ιστορικούς σεισμούς. Συνοψίζοντας, σίγουρα θα γίνει σεισμός μεγαλύτερος από 7 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη» συνέχισε ο καθηγητής σεισμολογίας.

«Είπα σε όλους τους πολιτικούς πώς να προετοιμάσουν την Κωνσταντινούπολη για έναν σεισμό. Είμαι στη διάθεση όλων, τους είπα όσα ξέραμε. Δεν γλιτώνουν οι άνθρωποι από τα ερείπια μόνο επειδή είναι μέλη του AK Party, του MHP ή του CHP» προειδοποίησε.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

«Στο έγκλημα των Τεμπών έρχεται να προστεθεί το έγκλημα της συγκάλυψης»

Next Post

Το σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Next Post

Το σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πρέβεζας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.