• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2026, 20:49
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Times: Η Χαμάς σχεδίαζε να ιδρύσει βάση στην Τουρκία

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
15 Μαΐου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Η Χαμάς σχεδίαζε να δημιουργήσει μια μυστική βάση στη Τουρκία από την οποία θα συντόνιζε επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων σε γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου,  αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Times, βασισμένο σε έγραφα που ανακάλυψε ο Ισραηλινός στρατός, στο σπίτι υψηλόβαθμου στελέχους της Χαμάς, στην Γάζα.

Το εν λόγω έγγραφο με τίτλο «Ίδρυση Βάσης στην Τουρκία» ανακαλύφθηκε από τον Ισραηλινό στρατό στο σπίτι του Χαμζά Αμπου Σανάμπ του επιτελάρχη του Γιαγχία Σινουάρ που είναι ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο έχει δει ο ανταποκριτής της εφημερίδας Times στην Ιερουσαλήμ, η Χαμάς τα τελευταία χρόνια είχε μειώσει τη δράση της εξαιτίας της ασφυκτικής πίεσης που δέχθηκε από τις Ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Έτσι λοιπόν, έψαχνε να βρει διεξόδους για να αυξήσει τις επιθέσεις της κατά ισραηλινών στόχων σε γειτονικές χώρες, ακόμη και σε κράτη που είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Ο συντάκτης του εγγράφου προτείνει την ίδρυση μιας μυστικής βάσης στην Τουρκία, καθώς και άλλων τρομοκρατικών θυλάκων, σε άλλες χώρες. Οι βάσεις αυτές εκτός των άλλων θα εκπαιδεύουν μέλη της Χαμάς, θα οργανώνουν ειδικές επιχειρήσεις, θα κάνουν σαμποτάζ, απαγωγές και δολοφονίες κατά Ισραηλινών, σύμφωνα με το έγγραφο.

Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο χρειάζονται τρία χρόνια για την ολοκλήρωση του σχεδίου, ενώ δεν είναι καθόλου σαφές αν το σχέδιο αυτό έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει την στάση της Τουρκίας υπέρ της Χαμάς, ενώ αναφέρεται και στην διαφωνία για το θέμα αυτό που είχαν χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την συνάντησή τους στην Άγκυρα.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Παραβιάζεται ευθέως η Συμφωνία των Πρεσπών – Η κυβέρνηση να πιέσει Ε.Ε. και ΝΑΤΟ για κυρώσεις

Next Post

Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος

Next Post

Επίτιμος δημότης Αλεξανδρούπολης αναγορεύθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.