• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 28 Ιουνίου 2026, 12:46
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Βασιλιάς Κάρολος: Αποκάλυψε το πρώτο του επίσημο πορτρέτο μετά την στέψη

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
15 Μαΐου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Ο βασιλιάς Κάρολος αποκάλυψε σήμερα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ το πρώτο ολοκληρωμένο επίσημο πορτρέτο του μετά τη στέψη.

Ο πίνακας, που φιλοτεχνήθηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη Jonathan Yeo, ανατέθηκε το 2020 για τον εορτασμό των 50 χρόνων του τότε πρίγκιπα της Ουαλίας ως μέλους της The Drapers’ Company.  Απεικονίζει την Αυτού Μεγαλειότητα να φορά τη στολή της Ουαλικής Φρουράς, της οποίας έγινε Συνταγματάρχης το 1975.

Σήμερα, ο Yeo μίλησε για μια πεταλούδα στο πορτρέτο που απηχεί τη “μεταμόρφωση” του Καρόλου από πρίγκιπα σε βασιλιά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας – και ο μονάρχης αστειεύτηκε ότι ήταν ωραίο να ξέρει ότι ήταν χρυσαλλίδα.

Ο Yeo πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι συχνά λένε αν υπάρχει κάποιο μυστικό για να κάνεις ένα καλό πορτρέτο. Και λέω ότι δεν ξέρω πραγματικά. Στην πραγματικότητα νομίζω ότι υπάρχει ένα, και αυτό είναι να έχεις ένα ενδιαφέρον θέμα για να ξεκινήσεις. Και δεν θα μπορούσατε να ζητήσετε καλύτερο από αυτό, εκτός από την Αυτού Μεγαλειότητα».

Καθώς έκανε χειρονομία προς την Καμίλα -την οποία ζωγράφισε το 2014- το σχόλιο έγινε δεκτό με πολύ γέλιο στο παλάτι. Το μέγεθος του καμβά – περίπου 2,59 μέτρα επί 1,98 μέτρα σε πλαίσιο – μελετήθηκε προσεκτικά ώστε να ταιριάζει στην αρχιτεκτονική του Drapers’ Hall και στο πλαίσιο των πινάκων δίπλα στους οποίους θα κρεμαστεί τελικά.

Ο Yeo είχε τέσσερις συναντήσεις με τον βασιλιά, ξεκινώντας όταν η Αυτού Μεγαλειότητα ήταν πρίγκιπας της Ουαλίας τον Ιούνιο του 2021 στο Highgrove και αργότερα στο Clarence House.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Πολιτική καταιγίδα μετά την αποκάλυψη «εργοστασίου τρολ» της ακροδεξιάς στα social media

Next Post

Λοβέρδος στον Realfm 97,8: Η Τουρκία μάς χρησιμοποιεί, να κρατάμε «μικρό καλάθι»

Next Post

Λοβέρδος στον Realfm 97,8: Η Τουρκία μάς χρησιμοποιεί, να κρατάμε «μικρό καλάθι»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.