• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 19 Μαΐου 2026, 7:16
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και τα σενάρια κατανομής των εδρών

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
3 Ιουνίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Προβάδισμα 14 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse, 10 ημέρες πριν από την διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Η δημοσκόπηση την οποία παρουσίασε ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, επιβεβαιώνει το σαφές προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος, με το ΠΑΣΟΚ να είναι στην 3η θέση και την Ελληνική Λύση στην 4η, πάνω από το ΚΚΕ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατανομή των ψήφων, καθώς εννέα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 3%, με το ΜέΡΑ25 να παρουσιάζει σαφώς ανοδική τάση και τη Νέα Αριστερά να βρίσκεται σταθερά στο «κάδρο».

 

Τα σενάρια κατανομής των εδρών

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση της Pulse για την κατανομή των εδρών που θα «δώσει» η Ελλάδα, σύμφωνα με τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα στη δημοσκόπηση.

Το βασικό σενάριο για τις 21 ελληνικές έδρες προβλέπει τη Νέα Δημοκρατία με 7 εκπροσώπους, τον ΣΥΡΙΖΑ με 4, το ΠΑΣΟΚ με 3, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση με 2 και ενώ  Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25  με έναν εκπρόσωπο. Η Νέα Αριστερά, που βρίσκεται μεν στο όριο του 3%, μένει χωρίς βουλευτή.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Όσον αφορά στη γνώμη των πολιτών για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει με μεγάλη διαφορά στην πρώτη θέση. Δεύτερος έρχεται ο… Κανένας και τρίτος ο Στέφανος Κασσελάκης. Ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ποσοστά συμμετοχής

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για το ποσοστό συμμετοχής των ψηφοφόρων στη διαδικασία των ευρωεκλογών, καθώς οι πολίτες εμφανίζονται κουρασμένοι από τις συνεχείς εκλογές και τη δύσκολη καθημερινότητα.

Η έρευνα της Pulse δείχνει ότι η διάθεση συμμετοχής αυξάνεται με την ηλικία, καθώς οι μεγαλύτεροι δηλώνουν ότι θα σπεύσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους καθήκον, σε αντίθεση με τους νεότερους, οι οποίοι μάλλον θα προτιμήσουν τις… παραλίες.

 

 



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Δύο νεκροί έπειτα από επιθέσεις σε εκλογικά κέντρα

Next Post

Μετάλλια και διακρίσεις για τον Α.Γ.Σ ”Κλεοπάτρα” Πρέβεζας στους διασυλλογικούς της Πάτρας

Next Post

Μετάλλια και διακρίσεις για τον Α.Γ.Σ ''Κλεοπάτρα'' Πρέβεζας στους διασυλλογικούς της Πάτρας

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.