• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, 16:37
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Απόψε η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Ουάσιγκτον

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
11 Ιουλίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Για τις 23.00 (ώρα Ελλάδος) έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Οι προσδοκίες από τη συνάντηση απόψε των δύο ηγετών φαίνεται πως είναι χαμηλές για Αθήνα και Άγκυρα.

Μπορεί να είναι η 5η φορά που ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Τουρκίας θα τα πουν από κοντά μέσα σε ένα χρόνο, έχοντας μάλιστα ήδη προγραμματισμένη και την επόμενη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν περιμένει κανείς κάτι θεαματικό σε αυτή τη συγκυρία.

Τα θέματα που θα συζητήσουν

Στην ουσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συζητήσουν για τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί στα ελληνοτουρκικά τους προηγούμενους μήνες και θα επαναβεβαιώσουν τη βούλησή τους να κρατούν ανοικτούς τους διαύλους και την απευθείας επικοινωνίας μεταξύ τους.

Στα βαριά θέματα, όπως οι θαλάσσιες ζώνες και το Κυπριακό, δεν αναμένεται κάτι ιδιαίτερο με δεδομένο ότι η Άγκυρα δεν έχει αλλάξει θέση.

Υπενθυμίζεται ότι σε λίγες ημέρες, οι δύο ηγέτες θα βρεθούν στην Κύπρο ανήμερα της “μαύρης” επετείου της τουρκικής εισβολής. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Λευκωσία και ο Τούρκος πρόεδρος στα Κατεχόμενα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στο πλαίσιο συζήτησής του στο Council of Foreign Affairs με τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντάνιελ Σπέκχαρτ στάθηκε στην εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Όπως είπε « σε σχέση με την Τουρκία όταν εμείς αναλάβαμε την εξουσία το 2019 αντιμετωπίσαμε μία κατάσταση επιθετικού τουρκικού αναθεωρητισμού. Στη συνέχεια υπήρξαν τρία δύσκολα χρόνια με την Τουρκία. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά και πιστεύω ότι θα έπρεπε να το αναγνωρίσουμε αυτό, όλως την ίδια στιγμή γνωρίζουμε ότι κάποιες θεμελιώδεις τουρκικές θέσεις δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με την Ανατολική Μεσόγειο».



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Δασοφύλακες σκότωσαν τον κροκόδειλο που κατασπάραξε 12χρονο κορίτσι

Next Post

The Killers: Διέκοψαν τη συναυλία στο Λονδίνο προβάλοντας τη νίκη της εθνικής Αγγλίας μέσα σε αποθέωση

Next Post

The Killers: Διέκοψαν τη συναυλία στο Λονδίνο προβάλοντας τη νίκη της εθνικής Αγγλίας μέσα σε αποθέωση

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.