• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2026, 16:09
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Γάζα: Τουλάχιστον 19 νεκροί από ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
18 Οκτωβρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο στην Τζαμπάλια στη βόρεια Γάζα, όπου φιλοξενούνταν εκτοπισμένοι, όπως δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στο χτύπημα αυτό τραυματίστηκαν επίσης δεκάδες άνθρωποι, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο Μεντάτ Αμπάς, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει νερό για την κατάσβεση της φωτιάς. Δεν υπάρχει τίποτα». Δεκάδες τραυματίστηκαν επίσης στο χτύπημα, λέει ο αξιωματούχος, Μεντχάτ Αμπάς, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει νερό για να σβήσει η φωτιά. Δεν υπάρχει τίποτα».

Τι λέει το Ισραήλ

Οι IDF δηλώνουν ότι πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή ακριβείας εναντίον τρομοκρατών της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ που λειτουργούσαν αίθουσα διοίκησης και ελέγχου από κτίριο που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως σχολείο στη βόρεια Γάζα.

Οι IDF κατονομάζουν 12 τρομοκράτες που ήταν παρόντες στο σχολείο Abu Hassan, προσθέτοντας ότι συμμετείχαν στην εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ και σε επιθέσεις εναντίον στρατευμάτων.

Ο στρατός λέει ότι έλαβε μέτρα για να περιορίσει τη ζημιά σε μη εμπλεκόμενους πολίτες στο χτύπημα. Τουλάχιστον 19 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σκοτώθηκαν στο χτύπημα, δηλώνει στο Reuters αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς στη Γάζα.

Η διάψευση της Χαμάς

Η Χαμάς αρνήθηκε την Πέμπτη ότι χρησιμοποίησε το σχολείο Αμπού Χουσεΐν στην Τζαμπάλια για πολεμικούς σκοπούς, σε απάντηση της ανακοίνωσης του ισραηλινού στρατού, ότι στόχευσε τρομοκράτες από τις ομάδες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ που δρούσαν μέσα από το σχολείο.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι το κτίριο του παλιού σχολείου χρησίμευε ως καταφύγιο για εκτοπισμένους.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Ισραηλινό πλήγμα κατά της Χαμάς στην Γάζα

Next Post

Δεν με έχουν διαγράψει, μόνο ο λαός τα διαγράφει όλα

Next Post

Δεν με έχουν διαγράψει, μόνο ο λαός τα διαγράφει όλα

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.