• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 21 Μαΐου 2026, 23:05
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Πρόστιμα για την διαρροή email στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου 

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
24 Οκτωβρίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Πρόστιμα από 10.000 έως 30.000 ευρώ επιβάλλει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) μετά την ολοκλήρωση της έρευνάς της για την υπόθεση που αφορά τη διαρροή email αποδήμων στην πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Της Άννας Κανδύλη

Η Αρχή κατέληξε πως στην διαρροή δεν εμπλέκεται η ΝΔ, στην οποία ωστόσο επέβαλλε συνολικό πρόστιμο 40.000 ευρώ καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν λάμβανε επαρκή μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (30.000) κι επειδή από δικό της υπάλληλο, τον πρώην γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο, διέρρευσε η σχετική λίστα (10.000).

Απάλλαξε δε πλήρως τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη (που παραιτήθηκε μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση), κρίνοντας πως κάποιο άλλο πρόσωπο έκανε τη διαρροή από το Υπουργείο το οποίο όμως δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πλειοψηφία των μελών της Αρχής (5-2) το αρχείο στον πρώην γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο το έστειλε ο Μένιος Κορομηλάς, τότε Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της ΝΔ κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος υποστηρίζοντας ότι σε εκείνον το είχε στείλει ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργείου. Επειδή όμως πλην του Μ. Κορομηλά αυτό δεν προκύπτει από κανένα άλλο στοιχείο, απαλλάχτηκε ο κ. Σταυριανουδάκης.

Η Αρχή ωστόσο κατέληξε πως ο Μ. Κορομηλάς έστειλε το αρχείο στον Ν. Θεοδωρόπουλο ως ιδιώτης και όχι ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, επιβάλλοντας του πρόστιμο 10.000 ευρώ. Δεν δέχτηκε δηλαδή ότι ενήργησε ως Νέα Δημοκρατία.

Αφού ο κ. Κορομηλάς το έστειλε στον Ν. Θεοδωρόπουλο, ο τελευταίος το χρησιμοποίησε για την ανάλυση των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2023. Η πλειοψηφία έκρινε ότι η επεξεργασία των στατιστικών ήταν για λογαριασμό του κόμματος, ότι δηλαδή, ο Θεοδωρόπουλος ενήργησε ως υπάλληλος της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι επέβαλε πρόστιμο στη Νέα Δημοκρατία ύψους 10.000 ευρώ και γιατί ο υπάλληλος της επεξεργάστηκε το αρχείο.

Ο Ν. Θεοδωρόπουλος όμως το κράτησε έξι μήνες, αν και έπρεπε να το είχε διαγράψει αμέσως, και το έστειλε στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Δηλαδή το πρόστιμο που του επιβλήθηκε είναι για ενέργειά του ως ιδιώτη και συνεπώς απαλλάσσεται η Νέα Δημοκρατία για την οποία η Αρχή δέχεται ότι χρησιμοποίησε τα στοιχεία για στατιστικούς λόγους και δεν έκανε αυτή την διαρροή.

Τα δύο μέλη της αρχής που μειοψήφησαν είχαν την άποψη ότι έπρεπε να απαλλαγούν όλοι λόγω αμφιβολιών καθώς έκριναν ότι έγινε μεν παραβίαση αλλά δεν προκύπτει ξεκάθαρα από ποιον.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΠΔΠΧ μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους της έρευνάς της είχε επιβάλλει πρόστιμο 400.000 ευρώ στο υπουργείο Εσωτερικών και 40.000 ευρώ στην κ. Ασημακοπούλου.



Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Μεξικό: Τουλάχιστον 19 νεκροί σε ανταλλαγή πυρών

Next Post

Δήμος Πάργας: Πεζοπορική Διαδρομή Ανάδειξης Βαράθρου της Στυγός και Σπηλαίου του Αγίου Αρσενίου

Next Post

Δήμος Πάργας: Πεζοπορική Διαδρομή Ανάδειξης Βαράθρου της Στυγός και Σπηλαίου του Αγίου Αρσενίου

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.