• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2026, 20:37
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Τοπικά Νέα

Ναι από το Δημοτικό Συμβούλιο η διεκδίκηση παραχώρησης του κτιρίου του Τελωνείου άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Πρέβεζας

Από Preveza Post
5 Νοεμβρίου 2024
στα Τοπικά Νέα
Share on FacebookShare on Twitter


από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Συγκεκριμένο πλάνο για την παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα από το Υπουργείο Οικονομικών προς τον Δήμο δύο εμβληματικών κτιρίων, του παλιού Τελωνείου και της πρώην Λέσχης Αξιωματικών παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

Οι δύο χώροι αποτελούν σημεία αναφοράς για την πόλη και σήμερα παρουσιάζουν χρόνια εγκατάλειψης αποτελώντας εστίες ρύπανσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργάκος τα δύο κτίρια προσλαμβάνουν αυτοδίκαια πλέον τον χαρακτήρα του κοινόχρηστου και δεν συντρέχουν λόγοι απαλλοτρίωσης, ενώ κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει ομόφωνη απόφαση παραχώρησης χωρίς αντάλλαγμα.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας Θωμάς Γεωργίου κάνοντας αναδρομή στις χωρίς αποτέλεσμα ενέργειες που έχουν γίνει ώστε η Λέσχη Αξιωματικών να αξιοποιηθεί για την μεταφορά του Πρωτοδικείου, ενώ μίλησε για αδιαφορία του πρώην Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου συμπληρώνοντας ότι η Δημοτική Αρχή ενήργησε χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως τις προθέσεις της προς τον Δικηγορικό Σύλλογο.

Με πρόταση του Δημάρχου αποφασίστηκε ομόφωνα η διεκδίκηση για την παραχώρηση του Τελωνείου άνευ ανταλλάγματος και για τον χώρο της Λέσχης Αξιωματικών το ζήτημα έλαβε αναβολή.

Το πλάνο αξιοποίησης του Δήμου για τον χώρο του τελωνείου περιλαμβάνει δημιουργία δημοτικού κέντρου ψηφιακής και πράσινης καινοτομίας, ενώ το πλάνο αξιοποίησης για την Λέσχη αφορά δράσεις πολιτιστικής αναβάθμισης μέσω ενός Δημοτικού Κόμβου Εκφρασης Τεχνών και Πολιτισμού.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας



Πηγή

onprevezanews.gr

Previous Post

Ενίσχυση του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας με 740 ιατρούς

Next Post

Αμερικανικές εκλογές 2024: Οι ΗΠΑ σε «τεντωμένο σχοινί»

Next Post

Αμερικανικές εκλογές 2024: Οι ΗΠΑ σε «τεντωμένο σχοινί»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.