• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Τρίτη, 12 Μαΐου 2026, 11:58
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στην Μπολόνια

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
11 Νοεμβρίου 2024
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Διαδηλώσεις με εντάσεις σημειώθηκαν το απόγευμα της 9ης Νοεμβρίου στην Μπολόνια, όταν ομάδες διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με καλυμμένα πρόσωπα, ήρθαν σε σύγκρουση με την αστυνομία. Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν μεταλλικά αντικείμενα και καπνογόνα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση γκλομπ και ρίψεις νερού από πυροσβεστικές αντλίες.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία μελών της νεοφασιστικής οργάνωσης Casa Pound στην πόλη. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε έναν άνδρα με τατουάζ φασιστικού συμβολισμού στο στήθος, με περισσότερους από δέκα να τον ξυλοκοπούν.

Παράλληλα, σε κοντινή περιοχή, περίπου διακόσιοι αναρχικοί διαδήλωσαν επίσης κατά της συγκέντρωσης της Casa Pound, χωρίς όμως να σημειωθούν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σχετικά με τα επεισόδια, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, δήλωσε: «Σήμερα το απόγευμα στην Μπολόνια για άλλη μια φορά οι αστυνομικές δυνάμεις, που αναπτύχθηκαν για να υπερασπιστούν τη δημόσια ασφάλεια και την ελευθερία διαδήλωσης, δέχθηκαν ντροπιαστική επιθετικότητα και βία από ομάδες ταραχοποιών».

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Σε αυτούς απευθύνω τη βαθύτατη αλληλεγγύη και ευγνωμοσύνη μου για την ισορροπία που επέδειξαν για άλλη μια φορά και τις ολοένα αυξανόμενες δυσκολίες που αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν με διαδηλωτές και ταραξίες διαφόρων προελεύσεων. Πιστεύω ότι όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου, χωρίς δισταγμούς και επιτηδευμένες διακρίσεις, θα μπορέσουν να πάρουν αποστάσεις από συμπεριφορές επικίνδυνες και απαράδεκτες σε μια δημοκρατία».

Antifascists fought riot cops on the Pincio staircase in Bologna, Italy today during a march against the CasaPound and Rete dei patrioti groups who were holding a demo in the area. pic.twitter.com/bZ7R3ZQKAF

— 3jane.tv (@3janetv) November 9, 2024





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Συνεχίζουν το μπασκετικό τους ταξίδια τα γαλανόλευκα αστέρια της Νικόπολης

Next Post

11 παρατυπίες που επιχειρήθηκαν στις εκλογές συνέδρων σε Οργανώσεις Μελών

Next Post

11 παρατυπίες που επιχειρήθηκαν στις εκλογές συνέδρων σε Οργανώσεις Μελών

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.