• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 12 Ιουλίου 2026, 4:32
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Στάρμερ την Τρίτη: «Διαχρονικό το αίτημα της χώρας μας για επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα» λέει ο Μαρινάκης

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
1 Δεκεμβρίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ αναμένεται να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο.

Είναι μία πολύ σημαντική συνάντηση, και μάλιστα σε μία κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία για τη δύση, εν μέσω κλιμάκωσης στο μέτωπο της Ουκρανίας, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ακόμη ότι «είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για επανεκκίνηση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, ενώ αναμένεται να δοθεί έμφαση στη συνεργασία στους τομείς της ναυτιλίας, της έρευνας και καινοτομίας, του τουρισμού. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη πιο σημαντική τουριστική αγορά για την Ελλάδα και βέβαια στην κορυφή της ατζέντας δεν θα μπορούσε να μην είναι και το μεταναστευτικό, καθώς η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως επιτυχημένο παράδειγμα, ιδιαίτερα στη φύλαξη και προστασία των συνόρων. Να πούμε εδώ ότι είναι και σημαντικός ο συντονισμός των δύο χωρών ενόψει της θητείας της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη διετία 2025 2026. Στις συζητήσεις των δύο ηγετών θα είναι σίγουρα και οι εξελίξεις με την κλιμάκωση στο μέτωπο της Ουκρανίας. Σχετικά με τα γλυπτά και το διαχρονικό αίτημα της χώρας μας για επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, πρόκειται για ένα διαρκές αίτημα που συζητείται με το βρετανικό μουσείο» ανέφερε.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Λονδίνο, όπου το πρωί της Δευτέρας, 2 Δεκεμβρίου, θα ανοίξει το Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνει το Ελληνικό Χρηματιστήριο με τη Morgan Stanley.

Την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός θα μετάσχει σε κλειστό workshop που οργανώνει το Ινστιτούτο Μπλερ για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις κυβερνητικές πολιτικές και διοργανώνεται για τις ανάγκες της ελληνικής κυβέρνησης. Το πρωί της Τρίτης, 3 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, Κιρ Στάρμερ.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Τζο Μπάιντεν για τις απειλές και τις επιθέσεις: «Συνεργαζόμαστε με το FBI»

Next Post

Σημαντικό πρόβλημα η καθυστερημένη διάγνωση

Next Post

Σημαντικό πρόβλημα η καθυστερημένη διάγνωση

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.