• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026, 18:20
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Ελλάδα – Ινδία – Αίγυπτος ενδυναμώνουν τους στρατιωτικούς τους δεσμούς

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
28 Δεκεμβρίου 2024
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Ελλάδα, Ινδία και Αίγυπτος συντονίζουν τον στρατηγικό βηματισμό τους, με τις ένοπλες δυνάμεις των «τριών» να πραγματοποιούν ασκήσεις με στόχο την εμβάθυνση και των στρατιωτικών δεσμών. Επί έναν μήνα, μαχητικά και πιλότοι από τις τρεις χώρες έγιναν ένα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου έως την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, η 330 Μοίρα «Κεραυνός» της 111 Πτέρυγας Μάχης (111ΠΜ), από την Αεροπορική Βάση Αγχιάλου, συμμετείχε στην εκπαιδευτική άσκηση «Tactical Leadership Project» (TLP-8) του Fighter Weapons School της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Στην εν λόγω εκπαιδευτική δραστηριότητα, η ΠΑ συμμετείχε με 3 αεροσκάφη F-16 Block-30 με ανάλογο Ιπτάμενο και Τεχνικό προσωπικό, τα οποία μεταστάθμευσαν στην Αεροπορική Βάση Cairo West της Αιγύπτου.

H 330 Μοίρα «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» είναι η πρώτη μοίρα με μαχητικά F-16 που συγκροτήθηκε στην Ελλάδα το 1989 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να σφραγίζει τους γαλανόλευκους αιθέρες του Αιγαίου και να προτάσσει τα συμφέροντα και τις συμμαχίες μας πέρα από τον ορίζοντα.

Στο TLP-8 της Αιγύπτου συμμετείχαν επίσης οι Πολεμικές Αεροπορίες της Αιγύπτου, με όλους τους τύπους αεροσκαφών που διαθέτει, της Ινδίας με Su-30MKI και της Σαουδικής Αραβίας με παρατηρητές.

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης, μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών με σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια αυξανόμενης δυσκολίας και πολυπλοκότητας. Στόχος ήταν η ανάπτυξη ενιαίου επιχειρησιακού δόγματος και τακτικών, εναρμονισμένων με τις σύγχρονες εξελίξεις που τις καθιστά ικανές να συνεργάζονται υπό διαφορετικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα διατηρεί στρατηγικές σχέσεις τόσο με την Αίγυπτο και την Ινδία όσο και με την Σαουδική Αραβία.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Καζακστάν: Για εμπλοκή της Ρωσίας στη συντριβή του αεροσκάφους κάνει λόγο αξιωματούχος των ΗΠΑ

Next Post

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πάρνηθα – Οι περιοχές που θα το «στρώσει»

Next Post

Διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πάρνηθα – Οι περιοχές που θα το «στρώσει»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.