• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2026, 4:48
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω στη Γάζα»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
21 Ιανουαρίου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


Έπειτα από 471 ημέρες αιχμαλωσίας στα χέρια της Χαμάς οι τρεις Ισραηλινές που απελευθερώθηκαν άρχισαν να εξομολογούνται τα όσα πέρασαν στην Γάζα.

Η 24χρονη Ρόμπι Γκόνεν, η 28χρονη Έμιλι Νταμαρί και η 31χρονη Ντορόν Στάινμπρεχερ παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό από ενόπλους της Χαμάς στην πόλη της Γάζας το απόγευμα της Κυριακής.

«Φοβηθήκαμε μέχρι θανάτου στο σημείο μεταφοράς, από τον συνδυασμό των ένοπλων τρομοκρατών και του πλήθους της Γάζας», ανέφερε μία από τις γυναίκες στο ισραηλινό κανάλι Channel 12.

Όπως ανέφεραν η Χαμάς τις πληροφόρησε ότι θα απελευθερωθούν λίγες ώρες πριν τις παραδώσει στον Ερυθρό Σταυρό. Το Channel 12 ανέφερε ότι οι γυναίκες δήλωσαν ότι δεν κρατούνταν μόνες τους κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους και ότι μεταφέρονταν σε διάφορα μέρη στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της καθορισμένης «ανθρωπιστικής ζώνης» στο νότιο τμήμα της Λωρίδας.

Ανέφεραν ότι δεν είδαν σχεδόν καθόλου το φως της ημέρας τους τελευταίους 15 μήνες και περνούσαν τον περισσότερο χρόνο σε υπόγειες τοποθεσίες.

Είπαν ότι κατά καιρούς τους επέτρεπαν να δουν τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές ειδήσεις, συμπεριλαμβανομένων και των διαδηλώσεων στο Ισραήλ για την απελευθέρωση των ομήρων. «Είδαμε τον αγώνα σας. Ακούσαμε τις οικογένειές μας να αγωνίζονται για εμάς», είπαν οι όμηροι.

Παράλληλα ανέφεραν ότι μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου προσπάθησαν και συγκέντρωσαν λεπτομέρειες για το τι συνέβη. Έτσι γνώριζαν ότι οι οικογένειές τους είχαν επιβιώσει, αν και πολλοί από τους φίλους τους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Δεν πίστευα ότι θα επέστρεφα. Νόμιζα ότι θα πέθαινα στη Γάζα», ανέφερε μία από τις ομήρους στο Channel 12.

Το ρεπορτάζ πρόσθεσε ότι οι γυναίκες έπαιρναν μερικές φορές τα φάρμακα που χρειάζονταν και μία από αυτές υποβλήθηκε σε ιατρική επέμβαση χωρίς αναισθησία κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της.





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Βελόπουλος στον Realfm 97,8: «Θα ψηφίσουμε τον Νικήτα Κακλαμάνη για Πρόεδρο της Βουλής»

Next Post

Έλον Μασκ: Η απάντησή του στις κατηγορίες περί ναζιστικού χαιρετισμού

Next Post

Έλον Μασκ: Η απάντησή του στις κατηγορίες περί ναζιστικού χαιρετισμού

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.