• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 17 Μαΐου 2026, 4:35
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Πολιτική

Δημιουργούμε Σώμα με 50 λειτουργούς που θα δικάζουν τα πειθαρχικά – Σε 6 μήνες η ολοκλήρωσή τους

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
22 Ιανουαρίου 2025
στα Πολιτική
Share on FacebookShare on Twitter


Για τις λιμνάζουσες υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων που ενώ είναι επίορκοι αργεί η απονομή δικαιοσύνης μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος λέγοντας ότι μετά τα μέτρα που θα λάβουν η «ολοκλήρωση των πειθαρχικών θα είναι σε 6 μήνες».

Όπως είπε ο υπουργός στην ΕΡΤ, είναι μεγάλος ο αριθμός των υποθέσεων που εκκρεμούν στα πειθαρχικά συμβούλια με τον χρόνο να μην είναι αποδεκτός.

«Έχουμε μέσο όρο σε φορείς που πλησιάζει τα επτά χρόνια για να ολοκληρωθεί διαδικασία» είπε ο υπουργός και ανακοίνωσε ότι δημιουργείται Σώμα με 50 εξειδικευμένους λειτουργούς που θα δικάζουν τα πειθαρχικά.

«Αυτό που κάνουμε σε συνεργασία και με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, είναι η δημιουργία ενός Σώματος με 50 λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι οποίοι θα εκδικάζουν το σύνολο των πειθαρχικών υποθέσεων σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό» διευκρίνισε ο κ. Λιβάνιος.

Μάλιστα, όπως τόνισε, οι σχεδόν 2.500 υποθέσεις που καθυστερούν αφορούν σε κρίσιμους τομείς όπως η εκπαίδευση και η αυτοδιοίκηση. «Προς το συμφέρον όλων είναι να προχωρά πολύ γρήγορα η πειθαρχική δικαιοσύνη» τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας ότι στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τα πειθαρχικά των δημοσίων υπαλλήλων θα αξιοποιηθούν και οι νέες τεχνολογίες.

Αναφορικά με το τι έφταιξε για τις μεγάλες καθυστερήσεις εξήγησε ότι η πρώτη αιτία είναι η συμμετοχή δικαστικού ως προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου και οι πολλές αναβολές.

«Συσσωρεύονταν υποθέσεις στις στα μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως Αττική και Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση προκειμένου να αποδοθεί», πρόσθεσε. Παράλληλα όπως δήλωσε πρόθεση της ρύθμισης είναι να μη συμμετέχουν εργαζόμενοι στα πειθαρχικά. «Δεν είναι δουλειά των εργαζομένων να παριστάνουν ή να κάνουν τους δικαστές σε συναδέλφους… Αφήνουμε το πειθαρχικό έλεγχο και την πειθαρχική διαδικασία πάνω σε εξειδικευμένους νομικούς και οι οποίοι θα κρίνουν τα παραπτώματα».

Για το τέλος ταφής απορριμμάτων

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο τέλος ταφής των απορριμμάτων λέγοντας ότι το τέλος ταφής εισπράττεται για την ενίσχυση της ανακύκλωσης. «Η Ελλάδα είναι ουραγός στην ανακύκλωση και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει δεκτό σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει μόνο 17% ανακύκλωση επί του συνόλου των απορριμμάτων, όταν άλλες χώρες όπως το Βέλγιο, το οποίο αγγίζει το 100%» ανέφερε ο κ. Λιβάνιος.

Λέγοντας ότι υπάρχουν «διαχρονικές ευθύνες για την ανακύκλωση και των εκάστοτε κυβερνήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν προχώρησαν ακόμα και τα μεγάλα εργοστάσια της αυτοδιοίκησης» σημείωσε ότι η διαδικασία ήταν ξεκάθαρη, το τέλος ταφής εισπράττεται για λογαριασμό του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης από τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

«Δόθηκε ένα τέλος με βάση το βάρος των σκουπιδιών που πηγαίνουν. Επειδή είδαμε ότι ιδίως στο μεγάλο σύνδεσμο της Αττικής δεν λειτούργησε και υπήρχε αδυναμία να εισπράξει τα χρήματα, η κυβέρνηση αποφάσισε αυτό το τέλος θα εισπράττεται από τους παρόχους ενέργειας κατευθείαν, επειδή είναι ανταποδοτική υπηρεσία από τα δημοτικά τέλη» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας για τους δήμους που διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος από τα νέα τέλη ανέφερε ότι «η κυβέρνηση θα αυξήσει την επιχορήγηση των δήμων κατά 105 εκατ. ευρώ».

Για την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Τασούλα

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του κ. Κωνσταντίνου Τασούλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας δήλωσε: «Ο Πρωθυπουργός εξήγησε επαρκώς την επιλογή Τασούλα». Σχολιάζοντας την πρόταση της κυβέρνησης για το ανώτατο Πολιτειακό αξίωμα δήλωσε ότι «το σημαντικό είναι βοηθήσουμε όλοι τον υποψήφιο πρόεδρο να ασκήσει τα καθήκοντά του με τον πιο υποδειγματικό τρόπο».

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον κ. Τάσο Γιαννίτση χαρακτηρίζοντάς τον «ως μια αξιόλογη προσωπικότητα που μας θυμίζει διαχρονικά μια από τις μεγαλύτερες αστοχίες του πολιτικού συστήματος, την περιβόητη ασφαλιστική μεταρρύθμιση και πώς πράγματι που έπρεπε να γίνουν πιο πριν δεν έγιναν και οδήγησαν στην χρεοκοπία μεταξύ 2010 -2019».

Δείτε το βίντεο:





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

230 άμαχοι ζουν ακόμη στα ερείπια της πόλης-οχυρού Τσάσιβ Γιαρ

Next Post

Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την διάβρωση της Κυανής Ακτής

Next Post

Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζας: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την διάβρωση της Κυανής Ακτής

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.