Τραγική κατάληξη είχε για έναν 14χρονο το challenge στο Tik Tok που θέλησε να κάνει στη Βραζιλία. Συγκεκριμένα, ο Νταβί Νούνιες Μορέιρα έκανε ένεση στον εαυτό του με ορό από συντεθλιμμένη πεταλούδα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από δηλητηρίαση.
Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, ο 14χρονος πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης Πλανάλτο την περασμένη Πέμπτη, έπειτα από 7 ημέρες νοσηλείας. Όπως είπε στο ιατρικό προσωπικό κατά την εισαγωγή του, ο Μορέιρα έκανε την ένεση κατευθείαν στην αρτηρία του ποδιού του με αποτέλεσμα οι τοξίνες από το έντομο να κυκλοφορήσουν σχεδόν άμεσα στον οργανισμό του.
Αποκάλυψε, επίσης, ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή έπειτα από online challenge που δέχτηκε και λίγη ώρα μετά την ένεση άρχισε να κάνει εμετό και να μην μπορεί να περπατήσει. Τρομοκρατημένος διακομίστηκε στο νοσοκομείο από τον πατέρα του και εκεί ομολόγησε το λάθος του στους γιατρούς.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, συνεχίζονται οι εξετάσεις ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του ανήλικου, με μια πρώτη εκτίμηση των γιατρών να κάνει λόγο για δηλητηρίαση.
Εκπρόσωπος του νοσοκομείου ανέφερε ότι η αιτία θανάτου του Μορέιρα «θα μπορούσε να ήταν εμβολή, μόλυνση ή αλλεργική αντίδραση». «Δεν ξέρουμε πώς ετοίμασε αυτό το μείγμα ή το μέγεθος των θραυσμάτων που κατάφερε να εγχύσει στο σώμα του», ανέφερε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Μπορεί να είχε μείνει αέρας μέσα στην σύριγγα, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εμβολή» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι μια τέτοια κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνική επιδείνωση και θάνατο.
Οι ερευνητές φέρεται να διερευνούν επίσης την πιθανότητα οι τοξίνες από το μείγμα να είχαν προκαλέσει στον οργανισμό του Μορέιρα διακοπή στη λειτουργία των οργάνων του, καθώς έπαθε σηπτικό σοκ.
Ο 14χρονος φέρεται αρχικά να αρνήθηκε ότι είχε κάνει ένεση στον εαυτό του αφού είδε το «πείραμα» να εκτελείται στο διαδίκτυο, αν και οι λεπτομέρειες αμφισβητήθηκαν στα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, είπε στον πατέρα του αρχικά ότι είχε τραυματιστεί ενώ έπαιζε αφού σήκωσε κουτσό. Καθώς, όμως, η κατάστασή του χειροτέρευε, ο Μορέιρα παραδέχτηκε τι είχε κάνει και ο πατέρας του βρήκε μια σύριγγα κάτω από το μαξιλάρι του, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο 14χρονος λέγεται ότι είπε στους γιατρούς ότι πήγε σε ένα χημικό για προμήθειες πριν αναμίξει μια νεκρή πεταλούδα στο νερό και κάνει την ένεση του υγρού στο δεξί του πόδι. Η Πολιτική Αστυνομία στη Βιτόρια ντα Κονκίστα, που ηγείται της έρευνας, είπε ότι η αυτοψία θα βοηθήσει να διευκρινιστεί η αιτία του θανάτου.
Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο, σε μια αντίστοιχη περίπτωση πάλι στη Βραζιλία, μια influencer σχεδόν χρειάστηκε ακρωτηριασμό, αφού συμμετείχε σε ένα αντίστοιχο challenge, το οποίο παρακολούθησαν σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι on line. Πρόκειται για την Thammy MC, η οποία έμεινε σχεδόν παράλυτη αφού στάθηκε σε έναν κουβά με πάγο και αλάτι για ένα διαδικτυακό «τόλμημα» που έκανε τα πόδια της μαύρα και σχεδόν χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν τα δάχτυλά της.
Δείτε σχετικές φωτογραφίες
«Περάσαμε 15 λεπτά με τα πόδια μας στον πάγο με χοντρό αλάτι», είπε, εξιστορώντας τη φρίκη και συμπλήρωσε: «Όταν έβγαλα το πόδι μου δεν ένιωσα ποτέ τέτοιο πόνο στη ζωή μου. Τρία από τα δάχτυλα των ποδιών μου είχαν μαυρίσει όταν βγήκε από τον κουβά με πάγο».
Η Thammy νοσηλεύτηκε σε μια κλινική όπου της είπαν ότι διέτρεχε κίνδυνο θρόμβωσης και ότι θα μπορούσε να έχει αναπτύξει νέκρωση αν παρέμενε στον πάγο για ένα λεπτό. Μη μπορώντας να ασκήσει πίεση στα πόδια της, είπε ότι τώρα κυκλοφορεί στο σπίτι με το να τη σέρνει σε μια καρέκλα κήπου η μητέρα της, η οποία την σπρώχνει από δωμάτιο σε δωμάτιο.
Πηγή
www.enikos.gr