• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 30 Μαΐου 2026, 12:45
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από την τραγωδία – «Εκτροχιάστηκε το τρένο, υπάρχει φωτιά»

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
23 Μαρτίου 2025
στα ΕΛΛΑΔΑ
Share on FacebookShare on Twitter


Τα ηχητικά ντοκουμέντα προέρχονται από τραυματισμένους επιβάτες αμέσως μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Δύο χρόνια μετά την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, νέα ηχητικά ντοκουμέντα έρχονται στη δημοσιότητα. Ηχητικά ντοκουμένα που προέρχονται από τραυματισμένους επιβάτες που καλούν το «100» για βοήθεια, λίγα λεπτά μετά την μοιραία σύγκρουση της επιβατικής αμαξοστοιχίας με το εμπορικό τρένο, που οδήγησε στην ασύλληπτη εθνική τραγωδία με τους 57 νεκρούς.

Τα νέα ντοκουμέντα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN.

  • Εκφωνητής 100: Ορίστε 100.
  • Επιβάτης: Γεια σας είμαστε στο τρένο εδώ στη Λάρισα, έχει γίνει… έχει εκτροχιαστεί το τρένο.
  • Εκφωνητής 100: Πού ακριβώς είστε;
  • Επιβάτης: Παίρνει φωτιά, είμαστε έξω από την Λάρισα προς Θεσσαλονίκη.

Η Σταυρούλα επέβαινε στο 5ο βαγόνι Intercity, μόλις τρία λεπτά μετά τη σύγκρουση, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους, που κάλεσαν στην Άμεση Δράση. Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται να ενημερώνει για εκτροχιασμό, λέει πως είναι εγκλωβισμένη και ότι έχει ξεσπάσει φωτιά.

  • Επιβάτης: Εκτροχιάστηκε το τρένο, υπάρχει φωτιά, δεν μπορούμε να βγούμε από το τρένο.
  • Εκφωνητής 100: Ναι…
  • Επιβάτης: Δεν ξέρω αν υπάρχουνε νεκροί, δεν νομίζω. Αλλά φοβόμαστε για φωτιά, στείλτε τώρα πυροσβεστικά.
  • Εκφωνητής 100: Καλώς έγινε ενημερώνω, ηρεμήστε, ενημερώνω.
  • Επιβάτης: Σας παρακαλώ άμεσα.

Μία άλλη επιβάτιδα τηλεφωνεί στην Άμεση Δράση και ζητά απελπισμένα βοήθεια. Οι εκφωνητές προσπαθούν να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής.

  • Επιβάτης: Πήρε φωτιά ένα τρένο από Αθήνα. (“Βοήθεια” ακούγεται από πίσω).
  • Εκφωνητής 100: Πού κυρία;
  • Επιβάτης: Πού είμαστε; Δεν ξέρω που είμαστε. Μετά την Λάρισα…βοήθεια, παιδιά γίνεται πανικός. Έχουμε τέσσερα λεπτά, είναι μέσα πάρα πολύς κόσμος.
  • Επιβάτης: Κάντε κάτι επειγόντως. Πήρε φωτιά το τρένο.

Σε άλλο σημείο, ένας άλλος επιβάτης καλεί την Άμεση Δράση.

  • Επιβάτης: 100; Έχει τρακάρει τρένο κάντε κάτι.
  • Εκφωνητής 100: Με τι;
  • Επιβάτης: Είμαστε με το τρένο, ακούτε;
  • Εκφωνητής 100: Έχετε συγκρουστεί με όχημα; Τι ακριβώς έχει γίνει με το τρένο;
  • Επιβάτης: Στο τρένο είμαστε κύριε μου, και έχει συγκρουστεί το τρένο, δεν ξέρω με τι έχει συγκρουστεί έχουμε μείνει τώρα στον τόπο.

Μία άλλη επιβάτης καλεί το «100» και κάνει αναφορά για τραυματισμένους ανθρώπους.

  • Επιβάτης: Έχει συγκρουστεί ένα τρένο, δεν έχω ιδέα πού είμαστε, κάπου έξω από την Λάρισα, δεν ξέρω. Πήρε φωτιά το τρένο, έχουμε κατέβει, είμαστε τραυματισμένοι, έχει λιποθυμήσει μία κοπέλα. Κάντε κάτι, δεν ξέρω.
  • Εκφωνητής 100: Σύγκρουση; Τι ακριβώς έχει συμβεί;
  • Επιβάτης: Δεν ξέρω, έχει τρακάρει ένα τρένο, πήρε φωτιά, έσπασαν τα τζάμια, έχουμε κατέβει, δεν ξέρω πού είμαστε, απλά βρείτε το και ελάτε, σας ικετεύω.
  • Εκφωνητής 100: Θυμάστε πόση ώρα έχει που ξεκινήσατε από Λάρισα;
  • Για την φωτιά μιλούσε με την Άμεση Δράση και ο αστυνομικός, που ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας.
  • Αστυνομικός: Κάτι φλέγεται κάτω εκεί, είναι η Πυροσβεστική, αλλά στείλε κι άλλους. Τώρα τι να σου πω, πυροσβεστικά, στείλε και ασθενοφόρα. Φλέγεται από κάτω κάτι, αλλά είναι κοντέινερ με τη επιβατική.

Η Σταυρούλα, που ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο λέει σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό: «Ακούγονταν σαν να μην πιστεύουν αυτό που τους λέω, δηλαδή σαν να προσπαθούν να διευκρινίσουν ότι το τηλεφώνημά μου δεν πρόκειται περί φάρσας. Αλλά εγώ αυτό δεν το κατακρίνω, γιατί κι εγώ εκ των υστέρων όταν έμαθα ότι έγινε μια σύγκρουση δύο τρένων και το δικό μου το μυαλό δεν μπορούσε να αντιληφθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί».

«Κι όλο αυτό σου δημιουργεί μία οργή, η οποία νομίζω ότι δεν μπορεί να φύγει, επειδή πέρασαν δύο χρόνια, ήταν τραγικό το συμβάν αυτό, το έγκλημα που συνέβη», προσθέτει η ίδια.





Πηγή

www.real.gr

Previous Post

Βίντεο: Μεθυσμένη οδηγός που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο με θύμα φίλο της ρωτά τον αστυνομικό που τη συλλαμβάνει: «Ποιος πέθανε»;

Next Post

Χαρίτσης: Ενημερώθηκε από τον Γεραπετρίτη

Next Post

Χαρίτσης: Ενημερώθηκε από τον Γεραπετρίτη

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.