• Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 30 Απριλίου 2026, 2:56
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία
No Result
View All Result
PrevezaPost
No Result
View All Result
ADVERTISEMENT
Home Κόσμος

Ανακοίνωσε «πασχαλινή εκεχειρία» στην Ουκρανία

Από ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
20 Απριλίου 2025
στα Κόσμος
Share on FacebookShare on Twitter


O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στα στρατεύματά του να τηρήσουν μια κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία με την ευκαιρία του Πάσχα, αρχής γενομένης από τις 18.00 (ώρα Ελλάδας) και έως τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, καλώντας το Κίεβο να κάνει το ίδιο.

«Καθοδηγούμενη από ανθρωπιστικές σκέψεις, η ρωσική πλευρά κηρύσσει μια εκεχειρία για το Πάσχα σήμερα, από τις 18.00 (ώρα Μόσχας και ώρα Ελλάδας) έως τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα. Δίνω εντολή να σταματήσουν όλες οι εχθροπραξίες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», δήλωσε ο Πούτιν, σε μια συνεδρίαση που μεταδόθηκε ζωντανά από τη ρωσική τηλεόραση.

«Υποθέτουμε πως η ουκρανική πλευρά θα ακολουθήσει το παράδειγμά μας», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους, η ουκρανική απάντηση «θα δείξει την ειλικρίνεια του καθεστώτος του Κιέβου, τη βούλησή του και την ικανότητά του να σέβεται τις συμφωνίες, να συμμετέχει στη διαδικασία ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με στόχο να εξαλειφθούν οι βαθύτερες αιτίες της ουκρανικής κρίσης».

Εντούτοις, ο Πούτιν κάλεσε τους στρατιώτες του να «απωθήσουν ενδεχόμενες παραβιάσεις της εκεχειρίας και τις προκλήσεις του εχθρού και κάθε εχθρική ενέργεια εκ μέρους του».

«Σας ζητώ να είστε πολύ προσεκτικοί και επικεντρωμένοι, να είστε έτοιμοι για μια άμεση και πλήρη απάντηση» είπε απευθυνόμενος στον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας Βαλέρι Γκεράσιμοφ.

Προσπάθειες εφαρμογής μίας εκεχειρίας λόγω του Πάσχα στην Ουκρανία έχουν ήδη γίνει δύο φορές, χωρίς επιτυχία, μετά την έναρξη της σύρραξης τον Φεβρουάριο του 2022.

Τον Απρίλιο του 2022, μια πρώτη απόπειρα προς αυτήν την κατεύθυνση, την οποία έκανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, δεν υλοποιήθηκε εξαιτίας της άρνησης της Ρωσίας, που είχε κρίνει πως μια κατάπαυση του πυρός θα έδινε την ευκαιρία στον ουκρανικό στρατό να ανασυνταχθεί.

Τον επόμενο χρόνο, τον Ιανουάριο του 2023, ο πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος είχε προτρέψει τα δύο στρατόπεδα να διακόψουν τις εχθροπραξίες για το Πάσχα και η Ρωσία είχε κηρύξει μια εκεχειρία 36 ωρών, όμως η Ουκρανία την είχε καταγγείλει ως μια «παγίδα» και οι μάχες είχαν συνεχιστεί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP-Reuters





Πηγή

www.enikos.gr

Previous Post

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη για το χρυσό της Εθνικής Πόλο Γυναικών: «Μας κάνατε για μία ακόμα φορά υπερήφανους»

Next Post

«Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να μπουν στον παράδεισο»

Next Post

«Οι χριστιανοί πρέπει να επισκέπτονται το Ισραήλ για να μπουν στον παράδεισο»

PrevezaPost

PrevezaPost

  • Arkè Media Group
  • Radio Preveza 93
  • Arkè Advertising
  • Όροι και Προϋποθέσεις
  • Επικοινωνία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Κόσμος
  • Πολιτική
  • Τοπικά
  • Περιφερειακά
  • Υγεία

© 2022 Prevezapost Inspired by Arkè Adv Partner of Arkè Media

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε συσκευές, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για τους σκοπούς που περιγράφονται παρακάτω. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας για τους εν λόγω σκοπούς. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κλικ για να αρνηθείτε να συναινέστε ή να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.